Hagymakrémleves, de gyorsan:)
Sokszor a gyors megoldások híve vagyok és nem szeretem túlságosan körüllihegni a dolgokat. Így született ez a leves is. Nem is olyan sok hozzávalóból, nem is olyan nagy összegért laktató finomságot kreálhatunk.
Nézzük a hozzávalókat:
5 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 nagy szem burgonya
0,5 dl tejszín
1 tk. fehérbors
1 tk. só
1 kk. szerecsendió
1 tk. ételízesítő
1 db húsleves kocka
1 l víz
Villám sebesen megpucolom a zöldségeket, majd feldarabolom kisebb kockákra. Ezek belemennek egy nagyobbacska lábasba. Rászórom a fűszereket, felöntöm tejszínnel és vízzel.
Közepes lángon 30 percig főzöm. Mikor már puhák a zöldségek, lehúzom a tűzről a leves alapot. Hagyom kicsit hűlni, majd botmixerrel simára turmixolom. A burgonyát azért teszem bele, hogy ne kelljen sűríteni a krémlevest. Egy kis természetes "rántás". A levesünk el is készült.
Pirított kenyérkockával
( a szikkadtabb kenyeret felkockázom és forró serpenyőben egy-két csepp olajjal pirosra sütöm) és reszelt sajttal tálalom még melegen. Valami isteni, amikor a sajt ráolvad a kenyérre és egy kanál finom és sűrű levessel a pocakomban landol.
Jó étvágyat!