Gyors kakaós csiga




Aki még nem hallott volna Limaráról, annak jó szívvel ajánlom, hogy nézze meg Limara pékségét, ha isteni péksütiket és kenyereket szeretne készíteni. Ha másról nem ismerős a név, akkor egy jótékonysági akció keretein belül 2 millió forintért vásárolták meg mesés linzerszívecskéit, melyek levendulás-citromos krémmel lettek megtöltve.  

Szóval ennek a receptnek az alapját tőle vettem. Valóban a megszokotthoz képest jóval gyorsabb és mennyei, puha, illatos és finom, nagyon-nagyon finom. 

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt 
3 ek. cukor
1 db egész tojás
1 db tojás sárgája
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Csipet só  

Mindent összeöntök a kenyérsütő gépbe és szép simára kidagasztom. Majd hagyom duplájára kelni. Amikor ezzel megvagyunk, szép téglalapot nyújtunk a tésztából lisztezett deszkán.  

Tetejére:
 
5 dkg olvasztott margarin vagy vaj
Vastagon szitált kakaó
Vastagon szitált porcukor
 
Az összes olvasztott margarint/vajat ráöntöm a kinyújtott tésztára és vastagon először kakaót szitálok rá, úgy, hogy minden részét befedje.Majd ugyanezt teszem a porcukorral is. Ezután a hosszabb oldalánál fogva feltekerem a tésztát és éles késsel szeleteket vágok, majd kimargarinozott/ kivajazott tepsibe sorakoztatom a csigákat. Kb. 30 perc, de lehet 1 órát is keleszteni, majd közepes fokozaton (gázsütő 4-es fokozat, villanysütő kb 180 °C) 30 perc alatt készre sütöm.  
Kemencében történő sütéskor kb. 200°C-os aljnál kb. 30 perc a sütési idő.



Kisütés után: 
Egy evőkanál vaníliás cukor 
2 dl tej
 
Még forrón bőségesen átkenem a csigákat vaníliás tejjel. Így marad finom puha és olyan kis cuppogós-kakaós a belseje! Mennyei! Én kb. 20 darab csigát tudok kihozni ebből az adagból, de függ a csigák vastagságától is. 

 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!




Népszerű bejegyzések