Már egy jó ideje ezt a szószt alkalmazom előszeretettel, ha bolognai spagettit, lasagnet, pizzát, gnochit... szóval olyan finomságot készítek, amely paradicsomos öntetet kíván. Igen korábban én is abban a tévhitben éltem, hogy ha megveszem a pizzakrémet, bolognai alapot, akkor pikk-pakk összekeverem és minőségi finomság kerül az asztalra. Nagyon nagyot tévedtem ebben a témában! Ez a megoldás hasonlóan gyors, de valóban igazi, intenzív ízek örvendeztetnek meg bennünket. Megosztom Veletek a roppant egyszerű receptúrát. Ha egyszer ráéreztek az ízére, akkor biztosan extra gyors kedvenccé válik ez az egészséges, tartósítószer mentes keverék.
Hozzávalók 1 adaghoz:
5 dl paradicsomsűrítmény/sűrű paradicsomlé (lehetőleg házi főzés)
5 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. aprított bazsalikom
1 ek. aprított oregánó
2 ek. olívaolaj
1/2 ek. só
Ízlés szerint 1 kk. chili
Ízlés szerint 1 kk. chili
Ha nincs a kezünk ügyében vagy éppen az otthoni fűszeres kertecskénkben friss fűszer, akkor megfelel a szárított is, de nem lesz olyan intenzív ízű a keverék.
A fokhagymát megpucolom és összezúzom, majd a fűszereket felaprítom. Egy edényben hozzáadom a sót, olívaolajat és összekeverem az ízesítőket.
Hűtőben 1 hétig garantáltan eláll a szósz, de mindenképpen fedjétek le valamivel.
TIPP: Megbolondítható egy evőkanál mézzel, zúzott koriander maggal is. Mindenki a maga kísérletező kedve szerint alakítsa az alap receptet!
Finom falatokban gazdag napot kívánok Nektek!