Gombás polenta/ puliszka


A főétel köretéről olvashattok most egy kicsit. Gombás polenta vagy puliszka. Egyre megy, csak ez egyik Olaszországban, a másik Magyarországon hallgat erre a névre.

20 dkg kukoricadara
5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj/ margarint + pici a gomba sütéséhez
3 db gomba
2 tk. só


1. Nem feltétlenül így kellene elkészíteni, de én így szoktam. Bocsánat a konyhai barbárkodásért :-) A kukoricadarát összekeverem az összes tejszínnel és felrakom főzni. 

2. Hozzáreszelem a két gerezd fokhagymát és hozzáadok 2 teáskanál sót.

3. Addig főzöm, amíg meg nem dagad a kukoricadara és jó krémes nem lesz. 

4. Ilyenkor keverem bele a vajat/margarint. 

5. A gombát közben megpucolom és felkockázom, majd egy kicsit megpirítom egy kevés margarinon egy serpenyőben. 

6. Hozzákeverem a gombát a puliszkához és hagyom egy kicsit hűlni (maximum 5 perc), hogy  formázni tudjam . Aki ügyes, az két vizes evőkanállal szép galuskákat tud szaggatni a tányérra. Most én a kevésbé ügyes kategóriába tartoztam :-) 

Vagy kiöntitek egy tálba a puliszkát, hagyjátok megszilárdulni és akár csillag alakú kiszúróval mutatós köretet kínálhattok a hús mellé. 

Legyen szép estétek! 

Népszerű bejegyzések