Túrókrémes tart körtével



Ismét egy recept a SPAR Chef játékára kiötletelve. Igazából utolsó pillanatban készítettem el. Remélem Nektek is megtetszik a röpke 30 - 40 perc alatt kivitelezhető édesség! Már most látom, hogy vannak sokkal jobb receptek, de most nem is ez számít. Hanem az, hogy hátha egy-két embernek örömet szerezhetek ezzel a mutatós finomsággal és a karácsonyi hajtásban lesz egy gyors és mutatós ötlet a tarsolyukban.

Villámfinomság így jellemezném! Vigyázat a krém már sütés előtt nagyon gyorsan fogy :-) Óvakodni kell a konyhai tolvajoktól :-)

A kötelező alapanyagok:
2 db tojás

1 db leveles tészta

5 dkg mazsola
2 ek. tejföl

5 dkg mandula


Az én hozzáadott alapanyagaim:
15 dkg túró

4 dkg margarin

4 ek cukor

2 db körte
1 db vaníliarúd

Liszt a deszkát megszórni







1. lépés - A lisztet deszkára szórjuk és körülbelül 25 * 15 cm széles lapot nyújtunk a leveles tésztából. Egy kevés tésztát hagyjunk a végére 4 db levélnek.

2. lépés- Kimargarinozzuk a tepsit és a kinyújtott tésztalapot beletesszük. A széleit behajtjuk 1-2 cm szélesen. Így egy keretet kapunk. 

3. lépés-1 db egész tojást, tejfölt, túrót, apróra zúzott mandulát, mazsolát, 2 csapott ek. cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét összekeverem. 

4. lépés – A túrókrémet egyenletesen belesimítom a tésztakeretbe és hagyok 4 evőkanálnyit a körték belsejébe is a keverékből.

5. lépés – Megpucolom a körtéket, félbevágom azokat. kivszedem a magházakat.

6. lépés- Egy serpenyőben megmelegítem a cukrot egy kis margarinnal, hogy szép karamellt kapjunk és beleforgatjuk a körtéket néhány percre.

7. lépés – Kiszedem a körtéket a serpenyőből és 1-1 evőkanál túrókrémet a magház helyére kanalazok. A körtéket egymás mellé rakom ,egyiket a vastagabb részével lefelé a másikat az aljával felfelé és így tovább váltakozva.

8. lépés A kikapart vaníliarudat 4 részre vágom és a körték végéhez rejtem a darabokat, mintha a körte csumája lenne.

9. lépés – A megmaradt tésztából 4 db levélformát vágok ki és a körték „csumájához” illesztem. Nem baj, ha lelóg a tepsire.

10. lépés – 1 db tojássárgájával megkenem a leveleket és a sütemény szélét. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a finomságot. Hagyjuk kihűlni és majszoljuk kedvünkre :-)


Népszerű bejegyzések