Káposztaágyon sült hurka-kolbász


Végre eljutottunk egy jó kis toros menühöz. Ezt az ételt nem lehet kihagyni. Igazából még sült hús és krumplipüré is kerül az asztalra mindezek mellé, de elárulom, hogy ekkorra már szinte senkinek sincs kedve lakomázni. Inkább mindenki lopkod egy kicsit a friss fogásokból, hogy leellenőrizze mit is készített a család.

Saját tapasztalat alapján mondom, hogy kemencében sütve a hurkának és kolbásznak lesz egy kis plusz íze és nem durran ki. De sütőben is ugyanúgy elkészíthető ez a fogás.



Hozzávalók 4 személyre:

1 kg savanyú káposzta
8 db hurka
1 nagyobb szál kolbász

Ha nem bíbelődünk kolbász és hurka készítéssel, akkor a piacon vagy éppen háztól megvásárolva egyszerű és laktató fogást készíthetünk.

A savanyú káposztát átöblítjük tiszta vízben, hogy ne legyen annyira intenzív az íze és egy tepsibe helyezzük. De ez ízlés dolga. Aki szereti, az kihagyhatja ezt a műveletet.



A hurkát és a kolbászt villával megszurkáljuk minden oldalán egy kicsit, hogy szabadon távozhassanak a gőzök és ne durranjon szét  a bél, majd a káposzta ágyra helyezzük.


Közepes fokozaton kb. 1 órán át sütjük a sütőben. Félidőnél megfordítjuk a hurkát és a kolbászt majd szép barnára illetve pirosra sütjük. 

Kivesszük egy külön tányérra és a káposztát még bent hagyjuk egy 20 percre a sütőben, hogy kicsit még piruljon. Majd ezt is a finomságok mellé kínáljuk. Tört burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Ezeket a hozzávalókat a hentesnél, piacon is megkapjátok, így bátran elkészíthetitek a levest és a sültet is. 

Így a bejegyzés végére tartogattam még néhány kemencés fotót. 

Legyen szép napotok!





Irány a kemence

Egy kis sült tök is került mellé


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/


  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések