Julia Child 15. recept - Posírozott tojás - OEUFS POCHÉS



Meséljek Nektek egy bolond nőről, aki nekilátott a posírozás művészetéhez és a fényképezőgépét nem töltötte fel? Éppen itt ír Nektek! De megoldottam:-) Egy fotó, egy töltés, egy fotó, egy töltés... Mint láthatjátok azért sikerültek a képek :-) Van mit tanulnom, de első próbálkozásként nem annyira rossz. Ledaraboltam a felesleget, mint ahogyan a videón is láttam és ez lett a végeredmény. Nem volt friss a tojás, itt Pesten nehezen tudnám kikapkodni a tyúkok alól, de így is sikerült azzal a praktikával, amit Julia Child osztott meg felvételen.

Egy újabb gyöngyszem, amely Julia Childhoz kapcsolódik. Még a filmbeli Julie Powell is elkészíti ezt a finomságot. Egyszerű és nagyszerű!

Hogyan posírozunk tojást? 

20-25 cm átmérőjű és kb 6-8 cm magas fazék
ecet (amely segít, hogy a tojás megőrizze alakját)

Öntsünk kb. 5 cm magas vizet az edénybe és literenként 1 tk. ecetet adjunk hozzá. Tegyük fel a fazekat lassú tűzre. 

4 friss tojás
fakanál 
merőkanál

Törj fel egy tojást! Tartsd olyan közel a gyöngyöző! vízhez, amennyire csak tudod és ejtsd bele a tojást.
Majd 2-3 másodperc alatt azonnal a tetejére húzzuk a fakanállal a fehérjét.

Egy tál hideg víz

Kb. 4 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a vízből és hideg vízbe tesszük rögtön a tojásokat. A fehérjének be kell fedni a sárgáját, de a sárgájának puhának kell lenni. Ez a folyamat megállítja a további főlést és lemossuk az ecetet is. Ezután már fogyaszthatjuk is.

A képen azt a folyamatot láthatjátok, amikor nem friss a tojás. Jó ötlet volt Julia Childtól a felvételen! 

Az idős Julia Child együtt főz Jacques Pepinnel a Cooking at home  sorozatban! Megéri megnézni, mert nagyon ötletes kis praktikákat kaphatunk posírozott tojás témában!

 

Bon Appétít! 


Népszerű bejegyzések