Édes bűnözés- NYERJ CSOKI KURZUST!


Nem is olyan régen egy bűnösen csokis kurzuson vettem részt Csiszér Dóri tálalásában a Chefparade Csoki & Süti műhelyben.
 Most pedig alkalmam adódott, hogy egy szerencsést megajándékozzak egy hasonlóan élvezetes csokikurzussal!


  • A JÁTÉK IDŐTARTAMA: 2012. 06. 25-től 2012. 07. 01. ÉJFÉL
  • A NYERTES KIHIRDETÉSE 2012. 07. 02-án történik! 
  • NYEREMÉNY: 1 főre szóló ajándékutalvány A Chefparade Csoki és Sütiműhelybe egy tetszőlegesen kiválasztott kurzusra.
  • MINDEZÉRT EZT KELL TENNI: Gyűjtsétek össze a minden nap megjelenő piros betűket itt a blogon! Alkossatok egy szót és írjátok meg Nekem ez alá a bejegyzés alá. Egy kis segítség! Az egyik leghíresebb belga csokiműhely!
Nem csalás, nem ámítás: ez a kupon lesz valaki belépője Gombóc Artúr birodalmába!
Egy rövid kis kedvcsinálóval borzolom a kedélyeket! Én a Töltött bonbonok francia ihletéssel című órán vettem részt. 
A következő ajánlás ragadott magával a Chefparade oldalán: 
"Az egyik első csokis kurzusunk, klasszikusan elegáns francia töltelékekkel, ezt mindenkinek ismernie kell, aki szereti a csokoládét. Megtanulunk alapganache-t készíteni – aki nem tudná mi az, ne aggódjon ki fog derülni – majd olyan elegáns, finoman selymes ízt adó és nagyon francia ízesítéseket kreálunk, mint a pezsgős vagy a Cointreau-s bonbon. A párizsi elegancia mellett a dél-francia nyári ízvilág is megjelenik levendulakrém formájában, igazi különlegesség. Végül a csokiimádók is megtalálják számításukat, a csokit újabb csokival töltjük, francia pralinéval és fehércsokis trüffellel. Minden csokoládékészítő óránkon megismerjük a csokoládé történetét, különböző típusait, főbb tulajdonságait, felhasználási lehetőségeit, és a bonbonkészítés fogalmát, alapjait. Mindenki fog csokoládét temperálni, saját bonbonokat/mártott csokoládét gyártani. A bonbonok dermedése után már csak a díszítés marad hátra, ezt mindenki ízlése szerint készíti el szakértő segítség mellett." Elárulom Nektek, hogy számomra teljesen ismeretlen, ámde annál izgalmasabb világba csöppentem. Egy hájas elkészítése nem okoz gondot nekem, de egy csillogó, roppanó bonbon annál inkább. Vagyis ez idáig.





Budapest szívében, az Arany János utcai metrómegállótól 5 perc sétára, a Sas utcában, már messziről szemet szúr a járókelőknek a csoki és süti táblácska. Roppant egyszerűen megközelíthető még a vidékről érezőknek is. A Nyugati pályaudvar csak egy megállónyira van innen.

Belépve egy hangulatos, meleg üzletben találjuk magunkat. Várakozva akár már sütizhetünk, csokizhatunk egy kicsit vagy néhány alapanyagot helyben is beszerezhetünk az otthoni bevetésre. Nagyon praktikus a "mindent egy helyen" szemlélet.



Lelkes 8 fős csapat állt össze ezen a délelőttön. Dóri és lelkes segítője már előre elkészített mindent. Polikarbonát formák, olvasztott csokoládé, néhány hasznos eszköz a temperáláshoz...
Fiúk ne csodálkozzatok, ha néhány eszköz eltűnik a szerszámos készletből:-) 

Dóri beavatott bennünket a csokifajták bűvös világába és az első feladatok között egy kis csokit törtünk és ízleltünk.Már a roppanás is nagyon sokat elárul. A csoki mesél nekünk! Meg kell hagyni nagyon érdekes információkat tudhattunk meg.
A következő nagyszerű feladat a temperálás volt. Több liternyi lágy csokoládé landolt a jéghideg márványlapon. Kicsit ámulatba esve felszisszent mindenki, majd rögtön fülig szaladt a részvevők szája. Az illatok, az óriási mennyiségű, extra minőségű csokoládé kóstolás nélkül mosolyt csalt mindenki arcára.


 



A temperálás után előkerültek a polikarbonát formák, melyeket különféle színes porokkal előre kikenegettünk. Ezután a roppanós bonbonkérget alkottuk meg a helyes technika segítségével. Nyalakodni szinte kötelező volt, ahogyan ezt Dóri is többször elmondta Nekünk :-)








Néhány fotó rólam is készült bevetés közben. Igazi amatőr Gombóc Artúrrá avanzsáltam ezen a napon. Különféle töltelékek kerültek az előre megdermesztett burkokba. Cointreau-s, levendulakrémes, pezsgős... Soroljam még? Szerintem nem kínozlak benneteket :-) 
Szeretnétek tudni, hogy hogyan készül az alap ganache recept? Ezt már könnyen lehet variálni bármilyen kiegészítéssel! 

Alap ganache receptje:
25 dkg habtejszín
3 dkg méz
30 dkg étcsoki
15 dkg tejcsoki

  • A habtejszínt és a mézet összeforraljuk. 
  • A kétféle csokit, hidegen összekeverjük egy külön tálban. 
  • Amikor felforr a mézes tejszín, akkor ráöntjük a csokikra és addig keverjük (nem a tűzön!!!), amíg sima masszát nem kapunk.
  • Már tölthetjük is a bonbonunkba vagy éppen a kiszemelt süteményre a ganachet.
A kurzus lezárása elég látványos, meg kell hagyni! Nézzétek! Mindenki a saját bonbonjaiból próbáljuk kihozni a maximumot. Egy kis bronzosítás ide, egy kis ezüstös csillogás oda... Kész smink óra. Majd mindenki kapott egy saját kis dobozkát, amelybe a saját munkáit pakolhatta és hazavihette! A fotósorozat alján az én első bonbonjaim láthatóak. Ezekkel a boldogsághormonokkal az én Imádottamat örvendeztette meg!





A Boldog Kukta Facebook oldalán még több fotót láthattok a boldogsághormonnal teli csokikurzusról: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.239277429519558.53231.100003119098659&type=3
Örök hála Dórinak a nagyszerű óráért és azért is, hogy első alkalommal ilyen csodálatos finomságok kerültek ki amatőr kezeim közül. Remélem kedvet kaptatok a játékhoz!

Legyen szép napotok!



Népszerű bejegyzések