Veresegyházi piac 2.0

A piac téma nálam örök szerelem. Veresről már írtam Nektek egy rövidke bejegyzést, de akkor még nem saját fotókkal. Most az élettel teli fotókat és néhány hasznos termelőt is bemutatok röviden. A tartalom nem változik, így ajánlom figyelmetekbe a korábbi bejegyzést: 


HOLNAP REGGEL IRÁNY A PIAC! 6:30-7:00 között első vásárlóként már érdemes kint lenni Veresen! Néhány hete, ahogyan láthattátok már a dobostortás-bográcsozós képekből veresi lázban égtünk. Szombaton nagy piacozással indítottuk a hajnalt. Tappancsomra kényelmes papucs, kezembe kosár majd irány a busz és 6:30-kor már az első vásárlók között válogathattunk a szebbnél szebb áruk közül. Így kapott a kosárkám is kockás-csipkés új ruhát! Meglátni, megszeretni...megvenni!!! Ez volt a sorrend! Az első vásárlós kedvezmény szinte mindenütt érvényes! Így ebben az esetben is az volt :-)

A nyári piacok mindig nagyon színes kavalkádban pompáznak. Itt éri meg az embernek igazán előkapni a fotómasináját!
Nézzétek a sok-sok friss, ropogós zöldséget, a meseszép virágokat, palántákat! Igazi szín és ízorgia!  
De nem szaladnék a dolgok elébe. Első utunk mindig a pékséghez vezet! Megjegyzem éjjel-nappal várja a betérő falánkokat. Igazából becsábítják az embert az illatok. Leszállunk a buszról és igazából átránt a szemben lévő pékségbe a friss pékáru illata. A képen látható katalán kenyeret vétek kihagyni. A bumszli a közepén külön megér egy misét. Különösen sokági eltartható. De nem is ragoznám tovább, be kell térni egyszer ebbe a pékségbe. Amint megvan a reggelink, már bele is vethetjük magunkat a piac forgatagába.

A legjobban az idősek varázsolnak el engem a közvetlenségükkel és a csúcs minőségű portékáikkal. Sokkal több figyelmet fordítanak arra, hogy rendben legyen az adott napi áru. Imádom, amikor a hajnalban még az udvaron kapirgáló kakast megvehetem megpucolva, konyhakészen egy-egy idős asszonytól. Tudom, hogy jó helyen volt, rendesen tartották és a gondoskodás gyümölcse mellett még Juci néni a munkáját is vele adta, amikor napfelkeltekor gyorsan kést ragadott és elmetszette azt a bizonyos torkot.

Nekem a szökőkúttal szemben lévő kis utcácska a favorit. A sarkon, közvetlen a fehér házikó mellett fiatal leányzóktól mindig az éppen aktuális gyümölcsökből és zöldségekből árulnak nagy mennyiségeben. Továbbá rókagombát is kaphatunk egészen jó áron.

Sajtok, túró, szebbnél szebb zöldségek és virágok várják az embereket. A képen látható néninél vettem hasonlóan finom túrót, mint az Anyáé. Még kóstolót is kaptam. Azért nem mindegy a tesztelés sem.



Fűszerek... Ezek tényleg megérnek egy misét. A középső képen látható idős férfinál vásároltunk a múlt évben szebbnél szebb évelő fűszernövényeket. Megjegyzem még a mai napig is itt tündökölnek a teraszon. A telet is átvészelték. Nem nagy mennyiségben termel, de amit nála nem tudunk megvásárol, csak szépen beprotezsál a szomszédhoz. Az erdőkertesi virágboltnál vásárolhatjátok meg ezeket a fűszereket hétköznaponként, szombaton pedig 300 Ft/db áron különlegesebbnél különlegesebb példányokat tehettek a kosárba. Nagyon megéri felkutatni ezt a két embert. Még jó tanácsokkal is ellátják a vevőket gondozás szempontjából. 

 
Nagyon nagy gyengénk a friss kecskesajt. Ebből bármennyi jöhet. A lilahagymás, zöldfűszeres, natúr... Mindegyik. Elkértem az elérhet is, hogy ha éppen Nektek szottyanna kedvetek ilyen finomságot enni, bármikor vásárolhassatok. 

Zimmermann Róbert
2161 Csomád Arany János u. 16.
Telefonszám: 06-20-475-5964
Az elérhetőséget tartalmazó papíron a következő leleményes versike állt:

Eme remek kecske tejet, melyet neked fejegetek, reggel-este vedelheted. 
Gyere erre, megveheted! 

Kecsketej 330 Ft/l, friss kecskesajt 300 Ft/10 dkg többféle ízesítéssel.



 


Végül ha bevásároltunk, bevettük a Sulyán cukrászdát és ebéd idő felé járunk, akkor megéri bevenni egy ebédre Dédi vendégházát. 690 Ft-ért már napi menüt kaphatunk, 890 Ft-ért pedig az extra menüből csemegézhetünk. Mindkettő csábító és egyáltalán nem drága. 

Remélem meghoztam a kedveteket egy kis szombati, veresi piacozáshoz. Készüljetek fel, egyedülálló élményben lesz részetek! 
Akár megnézhetitek piac után a Medve otthont is és a strandon is úszhattok egyet. Igazi családi kiruccanást varázsolhattok a reggeli piaci túrából! 

Kosarat kézbe, irány vásárolni!:-)




Népszerű bejegyzések