Hibiszkuszos jeges tea


Küzdök minden egyes zsigeremmel a nyár elmúlásával. Nem hiszem el, hogy ennyi lett volna a szikrázó napsütés, a kellemes, langyos esti séták, a kései naplementék. Még nem óhajtom ebbe a közelgő ténybe beletörődni, így ezen a héten dacolok az elemekkel! Kizárólag csodálatos időre csábító, vízparti nyaralást idéző, különleges bejegyzéseket olvashattok.

Nézzük is az elsőt! Egy hűsítő jeges tea bármikor jól jön egy izzasztó nyári napon. Ha még C vitaminnal és minden földi finomsággal is megspékeljük, akkor egyedülálló energiabombát kaphattok.

Hozzávalók kb. 2 liternyi mennyiséghez:
6-8 db szárított hibiszkusz szirom
1 ek. méz
2 db narancs leve
1,5 dl víz

A vízben megfőzöm a virágokat. Kb. 10 percet vesz igénybe. Szépséges mélybordó teát kapunk. Leszűrjük.

A virágokat és néhány narancs ciket jégkockatartóba teszünk, egy kis mézzel lecsorgatjuk, vízzel felöntjük és néhány óra alatt keményre fagyasztjuk.

Amikor még meleg a tea, bekeverjük egy evőkanál aranyló virágmézzel, vagy éppen olyannal, amely a spájz polcain pihen. 

Szigorúan csak akkor, amikor már kihűlt az italunk, akkor hozzáfacsarjuk a narancsok levét. 

Ezután már nincs sok tennivalónk. Egy-egy jégkockát a pohárba dobunk és elszürcsölgetjük az egyedi hűsítőt.
Joggal tehetitek fel a kérdést, hogy mire jó a virág? Menyibe kerül? Hol lehet beszerezni? 
Szárított állapotban a Fűszerésznél interneten és különböző megjelenésük színhelyén bátran vásárolhattok egy kis tasakkal. Az ára 350 Ft volt és 3-4 teafőzésre biztosan felhasználható.


Népszerű bejegyzések