Részeg csirke - Zorán kedvence



Többen kértétek, hogy tegyem fel Hegyi Barbara részeg csirkéjét! Örülök, hogy megtanulhattam tőle ezt a fogást a Miele kurzusán! Egyszerű, ízletes és még egészséges is! A nyomásnak eleget téve és a bízva abban, hogy Barbara nem veszi a lelkére megosztom Veletek! :-) Könyvében más hasonlóan egyszerű, ámde ötletes finomság is megtalálható! 
 

Hozzávalók 2 személyre: 
2 egész csirkecomb (alsó és felső)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 szál újhagyma
4 db gomba
1 db körte
1 db alma 
só, őrölt bors
4 dl fehérbor vagy rosé
4 ek. étolaj
víz amennyi ellepi




1. A combokat megmosom, sózom és borsozom!  Egy fedeles, tűzálló edényben felforrósított olajra teszem a húsokat és egy kicsit megkérgesítem azokat.

2. A combok felét kiveszem egy tányérra, a másik felét a tűzálló edényben hagyom. A zöldségek felét: gombákat, sárgarépát, fehérrépát, újhagymát kettévágva rászórom a húsokra, enyhén sózom borsozom. Majd az újabb réteg húst is ráteszem, és a maradék zöldséggel ismét megszórom. 

3.  Rálocsolom a bort és felöntöm éppen csak annyi vízzel, hogy ellepje. Felforralom, majd közepes lángon majdnem puhára párolom a sütőben fedő alatt.

4. Ezután megkóstolom a szaftot és ha kell, akkor még egyszer sózom és borsozom a tepsi tartalmát. Végül betakarom a húsokat a héjukkal felfordított, félbevágott gyümölcsökkel és 15-20 percig 220 fokon sütöm már fedő nélkül az ételt. Amikor a gyümölcsök szép fényesre, puhára sülnek, kiveszem a sütőből és tálalom.


5. Barbara elárulta nekünk, hogy Zorán a szaft miatt imádja annyira ezt a fogást. Ő pedig az ízek mellett a gyors elkészíthetőség miatt örömmel voksol rá. A gyümölcsöket és zöldségeket egyszerre tálaljuk a hússal, majd egy nagy adag szafttal tálalás előtt még nyakon öntjük az ételt!

 



Az örömfőzés során Fecóm ezért a fogásért felelős csapatba került. 

Zseniális ételt készítettek nekünk! Érdemes kipróbálni! 

Finom falatokkal teli estét kívánok Nektek!



Népszerű bejegyzések