5 ízletes filmes csemege- Az én kedvenc gasztrofilmjeim


Szeretném már egy ideje megosztani Veletek, hogy én milyen csajos, pihenős, kuktálkodós filmeket szeretek nézni, amikor éppen rám szakad a mérhetetlen szabadság. 1-2 órányi önfeledt kikapcsolódást ígérnek ezek a gasztrosztorik. Kis túlzással mondhatom, hogy gasztrofilmek, de vitathatatlan, hogy szinte mindegyik központjában megjelenik egy fakanál, mely az élet levesét kavargatja hol keserű könnyekkel, hol édes pillanatokkal fűszerezve.

  • NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA
Miután személyesen is találkozhattam az írónővel, Frances Mayes még jobban elvarázsolt. 

Egy rövid kis ajánlót megosztok most Veletek.

Frances sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnői egy repülőjeggyel ajándékozzák meg, és elküldik Olaszországba feltöltődni. Ezzel egy igazi lavinát indítottak el. 
Utazás, eladó romos, ámde annál varázslatosabb villa, egy idegen ország, dilemmák és nagy döntések... Mind-mind megtalálható a filmben. 
A csodálatos táj mellett, azt üzeni a történet, hogy hiába zárul be egy ajtó előttünk, az a bizonyos másik sok-sok örömmel és csodával kecsegtet. Merjünk benyitni rajta! 

Teljes filmet itt nézhetitek meg! 



  • ÉN, A SÉF
 Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

Egy kis ízelítő itt!  





  • ÍZEK PALOTÁJA
Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe - mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységtől, hol törtetéstől áthatva állítanak csapdákat, hogy kimozdítsák irigyelt helyzetéből.


Egy csipet a filmből








  • JULIE & JULIA
 


Az én nagy kedvencem. Erről most nem mesélnék bővebben! Beszéljen helyettem a következő link.  Eredeti hangokkal is érdemes megnézni a filmet. Meryl Streep nagyot alakít ismét. Már-már tökéletesen idézi meg az amerikai szakácsikon jellegzetes hanglejtését. Sajnos a magyar film ezt már nem adja vissza.          Egy kanálnyi a híres sztoriból itt! 



     
     
     
     
     
     
     
    ÍZLÉSEK ÉS POFONOK
A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.
Egy falatnyi a történetből itt. 


Számtalan finomsággal teli film van a palettán. Lehet, hogy időnként ajánlok Nektek néhányat! Nektek melyik a kedvenc gasztrofilmetek? Osszátok meg bátran! 

Legyen szép hétvégétek! 


Képek forrása: www.google.hu

Népszerű bejegyzések