Kisgömböc :-) - Disznóságok hétvégéje



Még  a disznótor felvonásból egy recepttel adós maradtam. Ez a kisgömböc, de mielőtt jobban belemerülnénk két igazi disznóságokkal megfűszerezett programot ajánlok a figyelmetekbe! 

  • Az egyik szombaton 17:30-kor az M1-en a Gasztroangyal
    http://www.gasztroangyal.hu/
  • A másik pedig az I. Budai Hentes Fesztivál Péntektől-Vasárnapig
    http://sajtfesztival.info/

1 kg darált hús (ne legyen túl száraz)
1 dkg őrölt paprika (csemege)
1 dkg őrölt paprika  (csípős)

1 dkg bors
2,5 dkg só
6 gerezd zúzott fokhagyma 
1 db közepes sertés húgyhólyag

A húgyhólyagot vagy szakboltban vásároljuk lesózva, vagy alapos tisztítás után frissen felhasználjuk. Hogy hol lehet ilyesmit kapni? Bél Szaküzletben például Szegeden a Cserepes soron vagy a Mars téri piacon. 

Ha sózva vesszük, akkor nagyon oda kell figyelni az áztatásra. Meleg vízzel/vízben folyamatosan masszírozzuk, hogy táguljanak a rostok. Tehát elkezdjük növeszteni a kisgömböcünket. 

A húst szépen elterítjük és először megszórjuk a fűszerekkel, sóval és fokhagymával.

Ezután minimum kétszer átgyúrjuk. Egy éjszakát pihentetjük.

Másnap a kimasszírozott húgyhólyagba töltjük a kolbászhúst.

Majd némi szikkadás után (néhány óra) mehet is a füstre. Itt már mindenkinek saját ízlése fog dönteni, hogy mennyire szeretné a füstös ízt viszont érezni a kolbászon.

Jó töltögetést :-) 

Népszerű bejegyzések