Kulináris kalandozás Velencében - Irány a bolt!

A helyi Coop kínálata


Ha Velencében jár az ember nem árt kicsit úgy élni, mint a helyiek. Hacsak egy bevásárlás erejéig is, de kukkantsunk be az utunkba eső boltokba.

Olaszországban az egyik legismertebb üzletlánc a Coop. De ne a hazai boltokra gondoljunk. Sajnos nálunk elég alacsony színvonalon működnek.
Itt a húsos pultban előre elkészített kolbászok, göngyölt, friss szeletelt és egész marha, birka, sertés húsok várják a vevőket a pultban.
Öröm ránézni a sok-sok friss és gusztusos termékre.


De előre kimért és lecsomagolt árukból is lehet válogatni. Friss galambot, szárnyasokat lecsomagolva azonnal a kosarába pakolhatta mindenki. Például ez a csirkecsomag grillezéshez nagyon tetszett nekem. Citrom, fűszerkeverék és hús. Már csak egy grillre van szükség és kezdődhet a sütögetés.


Sajtokban, sonkákban sem szenved az ember hiányt hisz Olaszországban vagyunk. A parmezán ára igen kedvező és a sonkák sem vészesek. Akár egy egész tömböt is magunkhoz ragadhatunk :-) Kemény, karakteres sajtokból már 3000 Ft körül igen jó minőségűt kaphatunk.

Ha Olaszország, akkor természetesen a tészta sem maradhat el. A hagyományos változatok mellett ilyen szép színeseket is vásárolhattok!

A vargányának nagy kultusza van ebben az országban. Számtalan termék közül csemegézhetünk. Nagyon mutatós a szárított változat.


A sajtkínálat is szemrevaló. Ezekben az üzletekben jó minőségű szalámit, sonkát, felvágottat is vásárolhat az ember. Szinte mindenhol megtalálható ez a kettős. 


Minden kiruccanáskor keresem az adott nemzet, adott régió gasztronómiai érdekességeit. Az a legjobb, ha egyszerre eljutok egy helyi boltba, egy piacra és egy étterembe. Emellett vásárolok egy receptújságot. Ebből a négyesből már érdekes keresztmetszetet kapok a helyi kulináris szokásokból.





Népszerű bejegyzések