Lángos tésztába bugyolált csirkemell - Kevésből kiadósat!



Vége a Húsvéti kavalkádnak, hála az égnek én is lassan, de biztosan visszatérek a megszokott kerékvágásba! Így folytatom a receptek ontását. Egy csárda étlapján botlottam bele a lángos tésztába burkolt húsra. Nem kóstoltam, de eldöntöttem, hogy megvalósítom saját ötlet alapján. Arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nagyom kevés alapanyagból roppant kiadós ételt lehet fabrikálni, ha az alábbi receptet elkészítitek.

Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet csirkemell
1 tk. só + 1/2 kk. só
1 tk. őrölt bors
25 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 tk cukor
1,5 dl langyos víz
2 dl tejföl (20%-os, krémes)
10 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

Első lépésben langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. Felfuttatjuk az élesztőt.

Majd az átszitált liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és a sót. Összegyúrjuk a tésztát és hagyjuk kelni egy 20 percet.

Ezalatt 4 szelet csirkemellet kiklopfolunk, majd sózzuk és borsozzuk a szeleteket. 

4 ek. olajon forró serpenyőben hirtelen megsütjük a húsokat. Kb. 1-1 perc oldalanként.  

A tejfölt összekeverjük 4 gerezd lereszelt fokhagymával . A húsok tetejét megkenjük egy-egy ek. ízesített tejföllel, majd sajtszeletekkel borítjuk a csirkemelleket.

Végül a bekevert lángos tésztát négy részre osztjuk és teljesen beburkoljuk a szeleteket!

Forró olajban aranybarnára sütjük a húsokat. 

Melegen, frissen tálaljuk joghurtos salátával vagy krumplipürével. 

Jó étvágyat kívánok!

Népszerű bejegyzések