Ötórai süti teában főtt eperrel




 Fáradt voltam és valami élénkítő ötórai teát elfogadtam volna. De a hozzá kapcsolódó süti sem maradhat el. Azon töprengtem, hogy mi lenne, ha a kettőt vegyíteném. 45 percet adtam magamnak. 
Ez lett a végeredmény:

Hozzávalók a tésztához: 
3 db tojás 
10 dkg étcsokoládé 
15 dkg cukor 
15 dkg liszt 
15 dkg vaj 
2 filter Earl Grey teafű 
1/2 kk. só 
1 kk. sütőpor 
2 ek. kakaó 

Az öntethez: 
40 dkg eper 
10 dkg cukor 
3 dl erős Earl Grey tea 
1 kk. pektin

 

10 dkg étcsokoládét és 15 dkg vajat összekockázunk és egy edénybe teszünk. 

Ezt vízgőz felett megolvasztjuk! Vigyázzunk, hogy ne érjen a vízbe a csokis vajjal megrakott edény!

Míg a csokoládé és a vaj olvad elkészítjük a tésztalapot. 3 db tojást egy tálba ütünk és 15 dkg cukorral simára keverünk robotgép segítségével. 

Ezután hozzászitálunk 15 dkg lisztet, belemérünk az edénybe 1/2 kávéskanál sót, 1 kávéskanál sütőport, 2 evőkanál kakaót és kávédarálóban enyhén megőrölt Earl Grey teafüvet. 

Ismét összedolgozzuk az alapanyagokat. A sütőt 200°C-on előmelegítem és egy 20 cm átmérőjű kerek sütőformát kibélelek sütőpapírral. 

Ha megolvadt a csokoládé, akkor a tésztalapba belekeverjük és beleöntjük a sütőformába. 30 percig 200°C-on sütjük a süteményt. 

Közben, hogy ne unatkozzunk, elkészítjük az epres öntetet. 3 dl erős teát főzünk 1 filter Earl Grey teából. 

Hozzáadunk 10 dkg cukrot és 40 dkg felnegyedelt epret. 20 percig közepes lángon főzzük az alapanyagokat. 

Majd 1 kávéskanál pektint belekeverek a gyümölcsös szószba sűrítésképpen. További 10 percet főzzük így, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. 

A tésztánk is kisült eközben. Pihentetjük egy 5 percet, levesszük a sütőpapírról és egy szép tortatálra helyezzük a browniet. 

Rákanalazzuk a sűrű eperdarabos szószt és azonnal kínáljuk vendégeinknek! 

Ennyire ellenállhatatlan még soha nem volt egy ötórai tea :-)

Népszerű bejegyzések