Pozsonyi piknik röviden


Kuriózumnak számító pozsonyi kifli elmajszolásával töltött időt rabolok most el Tőletek. Tehát rövid leszek!


A mai napon került megrendezésre az V. Pozsonyi Piknik Budapesten. A Jászai Mari tértől egészen a Szent István térig tartott a sokadalom. Fecómmal és Nagypapájával nyakunkba vettük a híres utcát és belevetettük magunkat a forgatagba. Hömpölygő tömeg csemegézhetett a finomabbnál-finomabb gasztronómiai és kultúrális falatok közül. Mi a Jászai Mari tér környékét preferáltuk jobban. Igényes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Rengeteg ember, köztük igen sok színész tette tiszteletét ezen a rendezvényen, hiszen elsősorban a színházakról szólt. Tehát bárki összetalálkozhatott kedvencével és még beszédbe is elegyedhetett vele egy-egy pohár bor társaságában.

Jótékonysági vásár, tombola, gyerek utca, pozsonyi kifli sütő verseny... hosszan sorolhatnám, hogy mi várt az érdeklődőkre. 
Árusok közül jó néhány kedvencbe botlottam. Például: Keserédes, Prescot Design torták, Stelázsi, Paleo Kamra, Sarki Fűszeres, Főzdebusz!!! (nagyon ütős)és még hosszan sorolhatnám :-)

Az este egyik fénypontja mi más is lehetett volna, mint a pozsonyi kifli sütő verseny eredményhirdetése. Frank Júlia zsűrizésében egy cukormentes változat vitte el a pálmát és a szerencsés nyertes egy pozsonyi hétvégével lett gazdagabb. Megtudhattuk, hogy a jó pozsonyi kifli vékonyabb tésztából és sok töltelékből áll. Továbbá roppant fontos, hogy ne legyen száraz sütés után ezen csemege. Aki kedvet kapna egy kis sütögetéshez, az néhány egyszerű és speciális recept közül válogathat a Pozsonyi Piknik oldalán.




POZSONYI KIFLI TÖRTÉNETE
A pozsonyi pékek céhe 1559-ben határozta el a patkó alakú diós és mákos kiflik készítését.
Egy másik hagyomány szerint a kifli egy ismeretlen nevű pozsonyi cukrászmestertől ered, aki egyszer karácsony előtt, Miklós napra elkészítette a bejgli kicsinyített változatát, hogy ezzel ajándékozza meg a gyerekeket.

Emellett a Dining Guide áldozatos tesztelésében megkapta "Újlipótváros legjobb étterme" címet és egyben a megtisztelő Piknik Csillagot a legjobb vendéglátóhely, ami nem más, mint a LaciKonyha

Természetesen a kulturális csemegéről sem szabad megfeledkezni. Nekem két műsor lopta be magát a szívembe! Az egyik Kren András - Pesten születtem című előadása volt Heilig Gábor és Fesztbaum Béla közreműködésével. A másik lehengerlő produkció László Boldizsárék "erkély dalolása" volt. 









Mindent összegezve eme kellemes kis szombati program után várjuk a jövő évi folytatást! Köszönjük a szervezőknek ezt a nagyszerű napot!


Népszerű bejegyzések