2013. szeptember 30., hétfő

Rozmaringos-fokhagymás nyúlcombok


Lassan véget ér 2 hetes kényszerpihenőm a betegség miatt. A legnagyobb katasztrófa számomra, hogy az ízlelőbimbóim is tropára mentek és egészen lassan regenerálódnak. Viszont most már elég a kesergésből, hozok valami finomat.Valami kedélyjavítót! Nem, nem csoki torta, inkább a "ragadozók" élvezhetik ezt a finomságot.

A nyúlhús bolondja vagyok mostanság Nővéremék lelkes gazdálkodásának jóvoltából. Egy korábbi bejegyzésben már megosztottam Veletek a hasznos tudnivalókat ezzel a ritkán fogyasztott hússal kapcsolatban. Érdemes visszatekinteni az előző linkre.

Az egyik legegyszerűbb változatával rukkolok most elő a piros, omlós nyúlcombokkal kapcsolatban. 

Hozzávalók 2 személyre: 

2 db nyúlcomb
2 tk. frissen aprított/ szárított rozmaring
8 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna (nem kolozsvári, inkább kenyérszalonna)
1 dl víz
1 tk. só 

Emlékszem régen Anya egy nagy cserépedényében sütötte a fokhagymával és szalonna kockákkal megtűzdelt nyúldarabokat. Mindenkit az orránál fogva csalogatott be a konyhába a nyálcsorgató illat. 

A combokat megmossuk és fél-fél teáskanál sóval beszórjuk azokat. 

A fokhagymákat elfelezzük, a füstölt szalonnát pedig kicsi téglalapokra vágjuk. 

Egy hegyes késsel penge szélességben beleszúrunk a húsba és belecsúsztatjuk a fokhagymát és a szalonnát felváltva a lyukakba.

Végül megszórjuk a felaprított rozmaringgal a húsokat és egy tepsibe tesszük. 

Aláöntünk a comboknak 1 dl vizet, majd lefedjük alufóliával. 

Sütő közepes fokozatán 20 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 perc alatt fólia nélkül pirosra sütjük mindkét oldalát a húsoknak. 

Párolt zöldségekkel, krémes krumplipürével tálaljuk.

KONYHAKÉSZ NYÚLHÚS ELADÓ  1000 FT/KG ÁRON,CSONGRÁD MEGYÉBEN Földeákon! Érdeklődni a boldogkukta@citromail.hu címen tudtok!
 
Jó étvágyat kívánok ehhez a gusztusos kis tepsifüleshez!