Mustáros - tárkonyos vaddisznó raguleves


Az év legszebb ünnepére készülünk. Ilyenkor egy-egy költségesebb fogás is belefér a keretbe. Most egy könnyen elkészíthető, igazán ízletes levest tálalok fel Nektek! 

Hozzávalók 4 személyre: 
30 dkg vaddisznó comb
3 borókabogyó
1 tk őrölt babérlevél
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
30 dkg zeller
2 ek. szárított tárkony
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek. mustár
4 ek. étolaj
3 dl tejföl
3 ek. liszt

őrölt fekete bors
víz


A húst kb. 2x2 cm-es kockákra felkockázzuk, majd egy zacskóba tesszük. Megszórjuk borssal, őrölt babérlevéllel, hozzáadunk 6 evőkanál mustárt és 3 db borókabogyót és szépen átmasszírozzuk ezekkel a tasak tartalmát. Lezárjuk a pácolt húsunkat és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk és a zellert kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. 
Ezeket kevés étolajon picit megpároljuk. 

Majd hozzáadjuk a fűszeres-mustáros pácban pihen vaddisznót, megszórjuk tárkonnyal. Mindezt jól elkeverjük és felengedjük kb. 4 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk (kb. 2 ek.) és közepes lángon kb. 45 percig főzzük. 

Mindenképpen kóstolnunk kell. Ha a zöldségek és a hús is megpuhult, akkor habarást készítünk. 3 ek. lisztet, 3 dl tejföllel és a főzőlével. Simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett behabarjuk a levesünket. 

Melegen tálaljuk!

TIPP: Kibelezett cipóba töltve még fenségesebb ez a tartalmas leves!



Népszerű bejegyzések