2014. április 6., vasárnap

Medvehagymás lángos


 Mi sem esik jobban vasárnap reggel, mint egy ínycsiklandozó, tartalmas lángos. De nem a hagyományos módon, hanem a medvehagyma szezon kellős közepén egy kis medvehagymával megspékelve. Készítsétek el ezt a szezonális kedvencet.


Elkészítési idő: Kb. 30 perc kelesztés + 15 perc sütés
Hozzávalók 6 db lángoshoz:

50 dkg liszt
4 dl langyos víz
1/2 csomag élesztő
1 ek. cukor
1 tk. só
3 ek. felaprított medvehagyma
olaj vagy zsír a sütéshez 

  • A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót, cukrot és a felaprított medvehagymát. 
  • Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. 
  • Majd sima, de nem híg tésztát keverünk a fentiekből. Letakarjuk a tálat a lángos alapunkkal és 30 percig kelesztjük. 
  • Olajozott felületre öntjük a tésztát és olajos kézzel 6 egyenlő részre osztjuk. Majd néhány percig pihentetjük. 
  • Bő, forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát egy-egy percig aranybarnára sütjük. 
  • Krémes tejföllel tálaljuk. 

Ennél jobban nem is indulhat a reggel :-)