Vándordíj - Liebster arward


Vándordíjat kaptam méghozzá két kedves virtuális blogger barátnőtől! Köszönöm, hogy rám is gondoltatok lányok. Szívet-lelket melengető megtiszteltetés. A díj lényege, hogy az adományozó feltesz 4 kérdést, mely által jobban megismerheti a kedvenc bloggerét. Majd továbbadjuk az általunk oly kedvelt kuktáknak 
Először is Hortobágyi Annának a Kakukkfű blog szerzőjének kérdésire válaszolok. Anna cukorbetegségéből adódóan ragadott fakanalat és ízletes ételek sokaságával kápráztatja el a diabétesztől szenvedőket és hála az égnek az egészséges főzni vágyókat. Rettentő jó recepteket készít! Csemegézzetek a blogjáról!
Kakukkfű című blogot itt érhetitek el: http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu
  1. Mi a kedvenc recepted a blogodról, és miért?
Egyértelműen a hájas tészta, mely igazi családi örökség. Dédimről, Mamámra, majd Nénikémre és rám szállt. Remélem én is továbbadhatom majd a gyerekeimnek és az unokáimnak. A nosztalgiázós szálak mellett egyébként egy roppant jó recept, mely sokoldalúan hasznosítható!

  1. Kitől tanultad a legtöbbet a sütés- főzésről?
Mindenképpen a családomtól tanultam és folyamatosan a mai napig tanulok. A családom férfi tagjai szabadtéren verhetetlenek a főzésben, a nők pedig a süteményekben és minden más ínycsiklandozó falatban! Anya tökéletes háztartást visz a mai napig. Gyerkőcként folyamatosan ott sündörögtem körülötte és testvéreim körül.

  1. Mi volt a legnagyobb konyhai baklövésed?
Szénné égett csülök, mely az edénnyel együtt landolt a kukában 

  1. Mire vagy a legbüszkébb ami a blognak köszönhető?
Az a számtalan kedves ember, akinek akár virtuálisan, akár húsvér találkozások alkalmával elnyerhettem a barátságát, ismeretségét. Megszámlálhatatlan pozitív visszajelzést kapok! Ezek az igazán nagy ajándékok.


A másik díjat Varga Aninak köszönhetem! Olajbogyó blog szerzője egy fantasztikus, dinamikus fiatal anyuka, aki három gyönyörű gyerkőc és férje mindennapjait dobja fel mennyei főztjével. Nem ismer lehetetlent! Kreatív és rögtönző egyéniség a konyhában.
Látogassatok el a blogjára: Olajbogyó http://vargaani.blogspot.hu
  • 1.Mi az ami megmozgatja a fantáziád? Mi inspirál areceptek megvalósításához vezető "ízes" úton?
Ebben az esetben a végletek embere vagyok. Szeretek régi receptes könyvek megsárgult lapjai között kóborolni és átültetni a mai kor szellemére. Vagy napjaink kreatív külföldi szakácsai munkájából merítek ihletet.

  • 2. Ha lehetőséged adódna, mely ország ételeivel ismerkednél meg behatóban? Hol lennél kukta a nagy világban?
Mindenképpen Franciaországra voksolnék. Én csak a világ gyomraként aposztrofálom ezt az országot. A gasztonómia alapjai innen származnak, a legújabb trendek itt lelhetőek fel elsőnek.

  • 3.Van kedvenc fűszered, fűszer-növényed, amit semmiképp sem hagynál ki, szinte egy ételből sem? :D
A kakukkfű szinte minden ételbe belekerülne nálam legyen az hús vagy éppen desszert!

  • 4. Előfordult már veled az a gondolat, hogy feladod a blog írást?...ha igen mi/ki volt a mozgató rugó,hogy semmiképp sem tedd meg?
Természetesen igen! Sok irigy és negatív ember megfordul ezekben a körökben. Még akkor is megtalálnak, ha nem hívod fel magadra a figyelmet. Korábban eltöprengtem egy-két pofon után, hogy valóban érdemes-e írni. Majd jött a kis közösség, aki követi a blog életét, mindennapjait és néhány kedves sorral túllendítettek a dolgok nehezén.
  • 5. Hétköznapi vagy inkább a multi kulturális irányvonalat képviseled ételeiddel,süteményeiddel?
Mindenképpen hagyományos vonalat képviselek némi francia beütéssel és egy csipet molekuláris gasztronómiával.

  • 6.ha...tartanánk egy össznépi blogger workshopot, temivel/miben tudnál hozzá tenni a többiek sikeres,élménydús blogolásához?
Mindenképpen a hagyományos süteményeket és a szabadtéri ételeket mutatnám be az én tálalásomban. Vagy francia ételek némi molekuláris gasztronómiával.

  • 7. Szívesen veszel részt játékokban, vagy csak 
inkább a háttérből drukkolsz a többieknek?
Szelektálva, de örömmel mérettetem meg magamat. A többi kedves versenyzőt pedig bármikor támogatom, ha minőségi versenyművekkel rukkolnak elő!

Remélem egy picit jobban megismertetek ezen a néhány kérdésen keresztül! Köszönöm az elismerést a lányoknak! Mindenképpen a fenti két blog a kedvenceim közé tartozik. Olvasgassátok ezeket a virtuális receptfüzeteket és süssetek belőle finomakat!


Népszerű bejegyzések