Au pied de cochon étterem Párizsban


Első látásra beleszerettem a helybe. Nem véletlen, hogy az Au pied de chochon étterem Julia Child egyik kedvence volt. A Les Hallesben és az E.Dehillerinben tartott vásárlásai után, sőt még éjszaka is ör Bevallom csak kívülről álmodoztam róla, mivel első látásra roppant elegánsnak tűnt és inkább városlátogató turisták voltunk, mint étteremlátogatók. De Fecóm ekkor lépett a színre és egyszerűen annyit mondott, hogy ne foglalkozzak semmivel, ebédeljünk meg itt együtt. Repestem az örömtől :-) 

Az étterem kívülről
Julia Child említést tesz a az étterem híres hagymaleveséről könyvében, melyért még hajnalban is beugrottak anno. Az étterem másik igen nevezetes védjegye a töltött sertésláb. Aki szereti, annak kihagyhatatlan fogás itt. Közvetlen a Les Halles szomszédságában áll az étterem, így az idelátogató közönség már nagyon régóta elég vegyes. Megélte azt az időszakot, amikor Párizs pezsgő élete itt zajlott, hentesekkel, szolgálókkal, zsebtolvajokkal, utcalányokkal a környéken és azt is amikor már nívós és szép környékké vált a hely.

1947-ben alapította az éttermet Clement Blank. Büszkék arra, hogy eddig még soha nem kellett felfüggeszteni az étterem működését, soha nem találtak zárt kapukat a vendégek.Heti 7 napban működnek a nap 24 órájában!
Tradicionális vonalat képvisel a konyha. Igazán ízletes, hagyományos jellegű ételeket készítenek sertésből igazán finomakat. Akik a tenger gyümölcsire vágynak, azoknak sem kell szomorkodni. Szemet gyönyörködtető finomságokat rendelhetnek.
A vendégkönyv tesz tanúbizonyságot arról, hogy milyen nagy hírességek fordultak meg Julia Childon kívül itt. Csak néhányat sorolnék fel az ismertebb nevek közül: Rainier herceg és Grace Kelly hercegnő és színésznő Monacoból, Maria Callas, Joséphine Baker, Jean-Paul Belmondo, Gilbert Bécaud, Salvador Dali, Jeanne Moreau...

Mind a belső, mind a külső arculatban megjelenik az étteremre jellemző malac. 

A kiszolgálás igazán magas színvonalú. Megérkeztünk és külső részen, a nyitott, de fedett teraszon foglaltunk helyet. Minden asztal három pincér látogatásában részesül. Az első, aki felveszi a rendelést és a vendéggel foglalkozik, a második aki kiszolgál, a harmadik régi nyelven szólva a főúr, akinek fizet az ember. Makulátlan külső, fehér ing, kifényesített cipő és mérhetetlen udvariasság jellemzi a személyzetet. Angolul is kommunikálnak, habár kicsit nehezebben térnek át a francia nyelvről.


Elvileg foglalni érdemes az étterembe, ha valaki biztosan szeretne leülni egy finom ételre, de nem kötelező. Mindig találnak egy-két kóbor helyet. Az étlap terjedelmes és roppant sokoldalú. Számomra inkább olyan volt, mint egy nagy újság melyben érdemes a kiemelt finomságokra összpontosítani. Kaphatunk kék homárt, különböző menü variációkat, specialitásként hagymalevet és töltött sertéslábat...
 
 



Leadtuk a rendelésünket. Fecó halat választott és egy kis malacságot. Én pedig konfitált kacsát és egy kis clafuties-t. Amíg várakoztunk egy speciális pástétomot kaptunk és friss, ropogós bagettet. Egyik fogásban sem csalódtunk. Minden melegen érkezett kifogástalan minőségben. A kacsacomb megért egy misét és a vörösboros mártás hozzá tökéletesen passzolt. Egy maradandó gasztronómiai élménnyel lettünk gazdagabbak!



 Elérhetőség: 

Au pied de cochon
6 rue COQUILLIÈRE
75001 Paris
Tél. : 01 40 13 77 00 
Web: http://www.pieddecochon.com/
Nyitva heti 7 napban a nap 24 órájában
2 főre egy étkezés itallal kb. 15 000 Ft-tól




Népszerű bejegyzések