Almás - mézes sült derelye


Jöjjön az első recept a tegnap elkészített krumplis tésztához. Desszertként, akár egy levest követő fogásként, vagy éppen csipegetős beszélgetésekhez is bátran ajánlom ezt a sült derelyét.

Elkészítés idő (ha már az alap tésztánk megvan): kb. 30 perc
Hozzávalók kb. 20 db-hoz: 
1/2 adag krumplis tészta
4 db közepes, savanykás alma
2 ek. méz (pl. akác) 
1 db citrom
liszt a nyújtáshoz
olaj vagy zsír a sütéshez

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra. Derelyevágóval kb. 8x6 centiméteres téglalapokat vágunk.
Az almákat megtisztítjuk és felkockázzuk kisebb darabokra. Meglocsoljuk egy citrom levével és összekeverjük 2 evőkanál mézzel mindezt. 
A téglalapok egyik felére halmozunk egy kis almát és ráhajtjuk a másik oldalát. Villával kicsit lenyomkodjuk a széleket. 
Egy edényben bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát a tésztának. Ez csupán néhány percet vesz igénybe.
Tálaláskor vaníliás/fahéjas porcukrot kínálunk mellé, de ez egyáltalán nem szükséges. Magában is mennyei!



TIPP: Bármilyen gyümölccsel helyettesíthető az alma. Például vegyes erdei gyümölccsel. Mellé pedig vanília sodót vagy csokiszószt tálalhatunk. De egyszerű lekvárt is kínálhatunk mellé!

A legjobb, hogy az előre elkészített kis batyukat le is fagyaszthatjuk. Fogyasztás előtt csak forró olajban ki kell sütni a tésztát és máris kész! 


Tegyetek egy próbát! Jó szívvel ajánlom!



Népszerű bejegyzések