Könnyű saláta dukkah bundában sült csirkefalatokkal


Ha előző napról marad néhány falatka, akkor hasznosítsuk újra bátran. 
Amennyiben nincs maradékunk, akkor a fent található recept alapján készítsünk 20 dkg illatos, ízletes dukkah fűszerkeverékbe forgatott csirkemellet! A tegnapi receptemhez vásárolt alapanyagokat kis kiegészítéssel megvariáljuk és máris egy mennyei, tartalmas salátát kapunk.

Hozzávalók 2 személyre: 

20 dkg dukkah fűszerkeverékben sült csirkemell

2 db zöld alma
1/2 fej saláta 
2 db közepes sárgarépa
1/2 citrom leve
1 ek. méz

A zöld almákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Rögtön meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy nem kezdjen barnulni a gyümölcs. 
A salátát egy konyhai olló segítségével a legegyszerűbb apró darabokra vágni, ha nem szeretnénk kést és deszkát használni. Ez is megy a gyümölcshöz. 
A sárgarépákat megtisztítjuk és egy konyhai hámozó segítségével vékony csíkokat készítünk a salátához. A tálban lévő zöldségekhez és gyümölcshöz hozzáadjuk a csirkehúst is és egy kis mézzel és a maradék citromlével meglocsoljuk az egészet. 
Nyammm! A végeredmény szuperszónikus lesz! :-) 

Jó étvágyat! :-) 

Népszerű bejegyzések