Epres- mozzarellás saláta


 Beindult a nagy grillszezon. Sütkérezünk a szabad ég alatt, amikor időnk engedi. A szaftos húsok mellé dukál valami saláta is. Úgy döntöttem, hogy a héten epres finomságokkal leplek meg benneteket, ha már dübörög a szezon. De nem hagyományos módon, hanem salátában, hús mellé, villám levesben... Várjátok ki a végét! :-)
Az első recept egy saláta lesz. Nem szokványos, viszont hihetetlenül ízletes. Marhahús és csirkehús mellé egyaránt ajánlom! Nálam titkos befutó :-) 

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre a salátához:
25 dkg eper
10 dkg retek
20 dkg jégsaláta
25 dkg mini mozzarella

Hozzávalók az öntethez:
2 ek. mustár
2 ek. virágméz
1 db citrom
0,5 dl olívaolaj

Tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórjuk a salátát!

  • Az epret és retket megmossuk. Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk nagyságtól függően. A retket vékonyan felszeleteljük. 
  • A jégsalátát kisebb darabokra aprítjuk ízlés szerint. Szeretem, mert ropogós ez a fajta, de bármelyik leveles saláta vagy éppen készen kapható keverék jól passzol hozzá.
  • A mozzarellákat megfelezzük és szintén a salátához adjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és a következő öntettel locsoljuk meg.
  •  Egy kisebb (kb. 2 dl-es) befőttes üvegbe beleöntünk 0,5 dl olívaolajat, 1 darab citrom reszelt héját és kifacsart levét, 2 ek. virágmézet és 2 ek. mustárt. Az üveg tetejét rácsavarjuk és alaposan összerázzuk a dresszingünk alanyagait. Így szép homogén lesz. 
  • Tálalás előtt meglocsoljuk az elkészített öntettel a salátát és frissen őrölt borssal enyhén fűszerezzük! Igazi nyári csemege!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Népszerű bejegyzések