Csevap nyársak
Hihetetlenül forró nyarunk van. A sütőt messziről elkerülöm, inkább a grill mellett szorgoskodom.
A szerb finomságok tárháza kifogyhatatlan. Most egy nagyon ízletes csevap nyársat készítettem.
Hozzávalók kb. 8 darab nyárshoz: 20 dkg darált birkahús 20 dkg darált marhahús 20 dkg darált sertéshús 10 dkg felaprított vöröshagyma 1 tk. őrölt fekete bors 1 tk. só 1 tk szódabikarbóna 0,5 dl víz
50 dkg cukkini
12 db koktélparadicsom
24 zsályalevél
só
olívaolaj
- A darált húsokat összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük
- A hagymát megpucoljuk és hozzáadjuk az előbbiekhez.
- A húsokat megszórjuk szódabikarbónával és egy fél dl vízzel megöntözzük az egészet.Összegyúrjuk mindezt.
- A keverékből 24 darab egyenlő gombócot gyúrunk.
- Összeállítjuk a nyársakat. 4 vastagabb szelet cukkinit, 3 db félbevágott koktélparadicsomot, 3 zsályalevelet és 3 húsgombócot húzunk fel a nyársakra.
Az alapok |
Ezt háromszor ismételjük! |
Tálaláskor egy kis citrommal meglocsolhatjuk a húsgolyókat és mellé rukkolát kínálunk. Ízletes, laktató vacsora lesz a végeredmény! :-) Nem fogjátok megbánni!
Nyomtasd ki a bejegyzést!