Vissza az 1920-as évekbe! - Grand Hotel Glorius Makó


Először is nagyon köszönöm! Hogy mit? A tegnapi utolsó huszonévesként töltött születésnapomat! Makó legújabb gyöngyszemében ültük körbe 11-en az asztalt. Mennyi ételek és tökéletes kiszolgálás jellemezte az ebédet! Élveztem minden pillanatát! A fotók most nem az én kezem munkáját dicsérik, de így is látványos betekintést kaphattok a kellemes délutánunkba!



VÉGRE! Már nagyon hiányzott Makónak egy minőségi szállás- és vendéglátóhely. A 2014-ben megnyitott Grand Hotel Gloriusba invitállak most virtuálisan Benneteket egy ebédre. Rövid időutazásban lesz részetek az art deco stílusban épült ízléses hotelben. Nagy hangsúlyt fektettek a minőségi berendezésre, a wellness szolgáltatásokra és az étteremre. Ha valaki nem szeretne kimozdulni az épület falai közül, akkor is tökéletes pihenésben lesz része. De ha mégis egy nagy sétát tennétek a városban, akkor van néhány látnivaló. A híres és látványos Makovecz Imre által tervezett fürdőkomplexumtól csak néhány lépésnyire található a hotel és a kirándulni szeretőknek bátran ajánlom a lombkorona sétányt, a Kalandpartot is, ahol drótkötél pályán átlendülhettek a Maros felett. Én napnyugtakor próbáltam ki először. Fantasztikus élmény volt! A Grand Hotel Gloriustól körülbelül 5 perce található a Makói Portékatár, ahol a környező vidék gasztronómiai és kézműves produktumai kaphatók. Őszintén szólva ilyen helyekre vadászok hazánkban. Ha a házunktól nem 10 percre lenne a hotel, akkor biztosan már eltöltöttünk volna egy kellemes hétvégét itt. 



De így "csak" az igazán ígéretes szezonhoz alkalmazkodó étlapot tesztelgetjük! Külön tetszik a "hagymát hagymával" passzus Makóhoz hűen. 10 000 Ft-ból már két személy igazán tartalmas ebédet vagy vacsorát fogyaszthat el. Sokoldalú ételkínálattal várják a betérőket. Nyáron a külső teraszon akár egyedi hamburgereket, salátákat vagy szendvicseket is fogyaszthatunk, de akár egy-egy tematikus vacsorán is részt vehetünk. Vasárnaponként svédasztalos vendégfogadással várják a főzésben lazítókat. Az utóbbihoz hozzátenném, hogy nem az átlag olcsó, lepukkant svédasztalos ellátásról van itt szó, hanem prémium minőségű vendéglátásról. Harcsaszeletek garnélával, egy csipet ázsiai konyha, egy falat magyar, háromfajta leves, friss gyümölcsök, savanyúságok, desszertek... Ha valami elfogy, akkor azt azonnal újratöltik, tehát éhes vendég nem marad. Lehet, hogy sokan drágának tartják a helyet, de a négy csillagos szállodához képest egyáltalán nincs túlárazva egyetlen étel sem és a konyha is hozza a hotelhez méltó szintet. A részletes Borlap sem elhanyagolandó! Kedven Sauska boraim és számtalan más kiváló nedű megtalálható rajta. 



A kiszolgálás bámulatosan figyelmes volt ezen a hétvégén is! Hihetetlen nagy kedvességgel fogadtak bennünket és még a legkisebbek ki nem mondott kívánságait is teljesítették! Nagyon hálás vagyok, tökéletes születésnapom volt!

ELÉRHETŐSÉG:
Grand Hotel Glorius
Cím:6900 Makó Csanád vezér tér 2.
Tel.:+36 62 511 060
Email: info@glorius.hu
Web: http://glorius.hu/

Népszerű bejegyzések