Birsalmahab pirított dióval és kekszmorzsával - Csupán 10 perc!
Hétfő van. Ködös, hideg reggel. De ne bánkódjatok, mutatok valamit amitől gyorsan fülig szalad a szátok és a gyomrotok is nagyon hálás lesz! Csupán 10 perc a boldogság!
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 2 főre:
5 dkg édes keksz
3 dkg dióbél
25 dkg lágy birsalmasajt
5 dkg porcukor vagy esetemben eritrit
2 tojás fehérje
- A diót durvára törjük egy nyújtófával vagy mozsárban egy törővel.
- 1-2 perc alatt forró serpenyőben megpirítjuk a diót majd félretesszük.
- 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk porcukorral vagy eritrittel.
- Birsalmasajtot készítettem nem is olyan régen, de még nem szilárdult meg tökéletesen. 25 dkg-ot hozzákevertem belőle a kemény habhoz és alaposan habverővel felverjük.
- Már csak a tálalás marad hátra. Egy pohárba egy nagy kanál habot rakunk, majd egy kis pirított dióval és a kekszmorzsa 2/3-ával megszórjuk. Erre újabb adag hab jön, majd egy kis morzsa és dió. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!
Legyen szép hetetek! :-)