Sütőtökös- gombás medvehagymás gyufatészta 25 perc alatt


Nagy rajongója vagyok a sütőtöknek. Sütve, ivólének vagy süteménynek, de még főételnek is kiváló! Magas karotin, C-vitamin tartalmú, kalciumban és foszforban bővelkedő vitaminforrás. De nem csak ezért hanem az íze miatt. Talán gyerkőcként lettem megszállott. Így október, november környékén a makói piacon az idős nénik és bácsik kihozzák a házi, olykor kemencében sült finomságaikat és én lelkes vásárlójukként hazacsempészem a kosárban ezeket a sült, édes zöldségeket. 

Ha 25 percen belül ízletes őszi ízeket szeretnétek az asztalra varázsolni, akkor ez a recept biztosan tetszeni fog! Lehet, hogy első hallásra sokan idegenkedni fognak a tészta és a sütőtök kombinációja miatt, de végeredmény igazán meggyőző. Medvehagymás gyufatésztát az Óföldeáki Tésztaüzemtől szerzem be a többi zöldségpürés tészta mellett! De bármilyen natúr tésztát is használhattok ehhez az ételhez.

Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg medvehagymás gyufatészta
20 dkg sütőtök
20 dkg csiperke gomba
1 közepes fej vöröshagyma/ vagy sonkahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ág rozmaring/ vagy 1 tk. szárított rozmaring

olívaolaj
víz a tészta kifőzéséhez


  • Lobogó vízben maximum 10 perc alatt kifőzzük a tésztát.
  • Közben a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk kb. 1-2 cm-es darabokra. A hagymát kis kockákra vagy a sonkahagyma esetében kis karikákra vágjuk.
  • A gombát megtisztítjuk és felnegyedeljük.
  • Egy serpenyőben 3 ek. olívaolajt melegítünk. Amikor már kellően meleg, akkor rádobjuk a tököt és hagymát a rozmaring ágról lehúzott levelekkel együtt. Kb. 10 percig pirítjuk így folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. További 5 percig marad a tűzön.
  • Végül hozzáadjuk a tésztát és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A medvehagymás gyufatésztát az Óföldeáki Tésztaüzem webáruházában vásárolhatjátok meg: http://net-teszta.hu/termek/10104:medvehagymas_gyufateszta

Népszerű bejegyzések