2016. február 27., szombat

Tejszínes-mustáros csirkemell rövidcső tésztával


Ma egy hihetetlenül könnyű receptet hoztam! Olyan igazi összedobálós! A hagyományos mellett szinte bármelyik ízesített tésztánk is passzol hozzá! A kép minőségéért ezer bocsánat, de ezt a fogást nem hagyhattam ki!


Elkészítési idő: maximum 40 perc
Hozzávalók 2 -3 személyre:

25 dkg rövidcső tészta
30 dkg csirkemell
5 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
6 ek. mustár (ha van magos mustárunk akkor 5 ek. sima és 1 ek.magos)

őrölt bors
3 ek. olaj (olíva)

Egy magas falú serpenyőbe 3 ek. olívaolajat teszünk és felforrósítjuk.

Közben a csirkemellet ízlés szerint felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Mi kb. 2x2 cm-es kockákat vágtunk.

Majd sózzuk és borsozzunk enyhén a húst és a forró serpenyőben közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett kb. 3-4 percig pirítjuk.

Ezután megszórjuk oregánóval a húst, 4 gerezd fokhagymát rányomunk fokhagymanyomóval és 6 ek. mustárral összekeverjük a serpenyőben lévő félkész csirkefalatokat.

Végül hozzáöntjük a tejszínt az előbbiekhez, alaposan elkeverjük és körülbelül 20 percig alacsony lángon főzzük.

Közben a tésztát sós bő vízben kifőzzük.

A tésztát és a tejszínes-mustáros csirkemellet összekeverjük és melegen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!



Az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában vásárolhattok rövidcső tésztát, de emellett számtalan más hagyományos és különleges alapanyagból válogathattok!