2016. április 9., szombat

Chilis-citromos spagetti bevállalósoknak


 
 Nem mindennapi tésztával leplek most meg benneteket. Tüzes, de mégis friss és a legjobb, hogy roppant gyorsan elkészíthető!

Elkészítési idő: maximum 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg 4 tojásos spagetti
2 db közepes zöld chili
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
1 db nagy citrom
2 ek. olívaolaj
pici só
víz a tészta főzéséhez

A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki első lépésben! Szűrjük le és gyorsan készítsük el hozzá az ízesítőit!

Tisztítsuk meg a fokhagymát, mossuk meg a chilit és egy serpenyőben 2 ek. olívaolajon pirítsuk meg néhány perc alatt ezeket!
Reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a tésztát! Forgassuk össze alaposan a hozzávalókat, locsoljuk meg a citrom levével a serpenyő tartalmát és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel!

Gyors, egyszerű és különleges! A csípősség és a savanykás íz miatt az egyedi ételek kedvelőinek jó szívvel ajánlom! Aki mégis kíván egy kis húst is hozzá, szeljen apró csíkokra bacont és a chilivel és a fokhagymával együtt pirítsa meg. Utána pedig minden mehet tovább a recept szerint!
 
 
 
A tojásra allergiásoknak egy jó hír, hogy az Óföldeáki Tésztaüzem készít tojásmentes tésztát is. Nézzétek meg itt: http://net-teszta.hu/termek/10113:durum_spagetti