Bolognai ragu húsmentesen



Bolognai ragu húsmentesen?

Igen létezik egy kis csalással! Ma egy nagyon ízletes mediterrán zöldségragut hozok a tésztánk mellé! Még azoknak is ízleni fog, akik a húsmentes fogásokat nem részesítik előnyben!

Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idő: 30 perc
50 dkg paradicsompüré
40 dkg padlizsán
40 dkg cukkini
15 dkg póréhagyma
10 levél bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
oregánó
őrölt fekete bors
6 ek. olívaolaj
2 dl víz

50 dkg szélesmetélt
víz a kifőzéshez

A padlizsánt és a cukkinit kockázzuk fel maximum 2x2 cm-es darabokra. A póréhagymát fél cm vastag karikákra vágjuk. Ezek a méretek csak irányadóak, természetesen mindenki ízlése és kedve szerint alakítsa. A fokhagymát szeleteljük fel és a bazsalikomot aprítsuk.

Egy serpenyőbe tegyünk 6 ek. olívaolajat és a felaprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval a serpenyőnk tartalmát és pirítsuk meg kb. 10 perc alatt.

Ezután öntsük fel paradicsompürével és 2 dl vízzel az egészet és rotyogtassuk össze 15-20 perc alatt.

Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben. Hogy ne ragadjon össze leszűrés után a tálalásra váró meleg tészta, úgy locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal és alaposan forgassuk össze.

Tálaláskor keverjük össze a ragunkat a tésztával, szórjuk meg ízlés szerint néhány friss bazsalikomlevéllel, sajttal, frissen szeletelt fokhagymával.

TIPP: Ha végképp nem maradhat el a hús, akkor adjunk a raguhoz 25 dkg száraz füstölt kolbászt és így főzzük össze a zöldségekkel!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen tészta kiváló a fogás mellé, de én most sütőtökös ízesítésű Óföldeáki Tésztát használtam:http://net-teszta.hu/termek/10108:fitnesz_dieta_szelesmetelt


Nyomtasd ki a receptet!


Népszerű bejegyzések