Magyaros töltött kenyér


A német-olasz meccs előtt eszünkbe jutott Fecóval, hogy valami gyors finomságot össze kellene ütni. Akadt egy fél kilós kenyér, egy kis sajt, sonka, szalámi és ez lett belőle! Az alap ötletet az internet szövevényes hálóján láttuk. Biztosan ti is találkoztatok már vele. Ez a mi gyors változatunk. Ha véletlenül befut egy váratlan kedves vendég az emberhez és nem akarja, hogy éhezzen, akkor mindössze fél óra alatt elkészül ez az igen laktató finomság! Akár reggelire, akár vacsorára megállja a helyét ez az olvadt sajtos finomság!

Elkészítési idő: maximum 30 perc
Hozzávalók: 
0,5 kg kenyér
20 dkg eidami/trappista/gouda sajt 
1 db közepes lilahagyma
10 dkg paprikás szalámi
10 dkg sonka
10 dkg vaj
1/2 csokor petrezselyem

  • A kenyeret először jobbra srégen kb. 1,5-2 cm-es közönként bevágjuk, majd átlósan ugyanígy.
  • Rakjunk minden második sorba kb. 4 db szalámit, a többibe pedig a sonkát osszuk el. 
  • A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a szalámik mellé rejtjük. 
  • Végül minden sort végigrakunk sajttal, hideg vajból vágott szeletekkel és megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel. 
  • Egy tűzállót tepsibe rakjuk a megtöltött kenyeret és lefedjük alufóliával. 
  • Közepes lángon sütőben 20 percig sütjük lefedve, majd fólia nélkül további 5 perc alatt egy kis színt adunk még neki. 
  • Frissen, melegen tépkedve fogyasztjuk  töltött kenyeret! 
Jó étvágyat!








Népszerű bejegyzések