Sárgadinnye és serrano sonka


Gyors előételt szeretnél kínálni a vendégeidnek így a nyár derekán? Ha igen, akkor most ez a villám recept tetszeni fog. Mediterrán országokban gyakran kerül elegáns előételként a vendég elé. Némi vékonyra szelt ízletes sonka és egy fél édes sárgadinnye kell hozzá. Forró melegben igazán jól esik.








Hozzávalók: 
50 dkg sárgadinnye
15 dkg serrano sonka a Sonkástól










Igazi receptet nagyon nehéz lenne mellékelni ehhez a fogáshoz. Mindenki alakítsa kedvére. Használhattok serranot, pármai sonkát, de akár jófajta magyar mangalica sonkát is. 

A sárgadinnyét vágjuk félbe, szedjük ki a magokat és vágjuk le a héját. 

Két ujjnyi vastag szeleteket kanyarintsunk a dinnyéből és vágjuk két, három részre. 

Minden darabot tekerjünk bele egy-egy vékony szelet serrano sonkába és akár szúrjuk át egy fogpiszkálóval.

Így biztosan rögzítjük a sonkát és a tányérról a vendégek is könnyel elvehetik a falatokat. 

Mi például grillezés előtt boldogan elcsemegézzük ezt a kis étvágygerjesztőt :-) 

Tegyetek vele egy próbát!





Nyomtasd ki a receptet!


Népszerű bejegyzések