Tőkésréce tésztaburokban sütve



Eljött az augusztus 15. és minden vadász szíve megdobban, mert indulhatunk tőkésrécére vadászni. Közismertebb nevén vadkacsa, de ez az elnevezést megpróbálták a vadásztanfolyamon kitörölni a fejünkből, mert ez így nem helyes. Még nem saját terítékre hozásról írok, hanem két szép ajándékból kreáltam valami finomat. Íme ez az igazán különleges változat. 

Elkészítési idő: 70 perc:
Hozzávalók 2 személyre:
2 db tőkésréce

bors
1 ek. libazsír
fél citrom
4 gerezd fokhagyma
25 dkg liszt
2 ek. aprított rozmaring
1 tk. só
1,5-2 dl víz

Első lépéseben egy serpenyőben libazsírt forrósítunk. A nyers vadkacsákat kívül, belül sózzuk és borsozzuk. Kb. 5 perc alatt a forró serpenyőben minden oldalán színt adunk az egész kacsáknak, megpirítjuk. 

 




A serpenyőből kivéve a tőkésrécéket 1 ek. aprított rozmaringgal és 4 gerezd zúzott fokhagymával kívül-belül bedörzsöljük. A vadkacsák belsejébe néhány szelet felkarikázott citromot teszünk. 

 


25 dkg lisztből, 1 tk. sóból, 1 ek. aprított rozmaringól és 1,5-2 dl vízből nyújtható tésztát készítünk. Két részre osztjuk az összegyúrt tésztát, lisztezett deszkán vékony tésztát nyújtunk. Akkorát, amekkorába becsomagolhatjuk a kacsát. 





 


A játék kedvéért próbáltam a tésztával egy kicsit kreatívkodni és kacsa formájúra maszkírozni a tésztabatyut. Szemnek pedig két szem borsot szúrtam a tésztába. 




 

Körülbelül 60 percig sütjük a húst közepes fokozaton a sütőben. 
Salátaágyra tesszük a kisült tésztacsomagot és a külső borítást feltörve a kiszabadított vadkacsát jó ízűen elfogyasztjuk.







Nyomtasd ki a receptet!


Népszerű bejegyzések