2016. október 20., csütörtök

Gombás- füstölt tarjás rakott tészta


Kicsiny falucskám tésztaüzeme ebben a hónapban a tönköly tésztákra fókuszál. Nem csak egészségesek ezek a rostban gazdag termékek, hanem most még akciós áron hozzá is juthatnak a vásárlók.


Elkészítési idő kb. 75 perc
Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg tönköly fodroskocka
- 25 dkg főtt-füstölt tarja
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 1 db tojás
- 20 dkg eidami sajt (lehet füstölt sajt is)
- 1 db tömlős sajt
- só
- 5 dkg vaj
- víz a tészta kifőzéséhez


  • A tésztát forrásban lévő vízben 10 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.
  • Egy nagy edényben az alábbiakat keverjük össze: 50 dkg tészta, 25 dkg felkockázott főtt-füstölt tarja, felszeletelt csiperke gomba, 1 nagy doboz tejföl, 1 tömlős sajt, egy egész felvert tojás, só ízlés szerint. Nálunk ez a mennyiség kb 1/2 csapott teáskanál.
  • Mindezt alaposan összekeverjük.
  • Egy nagy (kb. 20x30 cm-es) tepsit kivajazunk és ebbe beleöntjük a tésztát és egyenletesen elterítjük.
  • Sajtot reszelünk a tészta tetejére és közepes fokozaton körülbelül 1 órán keresztül sütjük!
  • TIPP: Keverjünk nyugodtan a tészta közé még kukoricát, főtt brokkolit, borsót, paprikát. Mindenkinek a saját kreativitására bízom a végeredményt! :-)
 




A héten a tönköly fodros kockáé lesz a főszerep! Akciós áron itt vásárolható meg: http://net-teszta.hu/termek/10065:tonkoly_fodroskocka

Nyomtasd ki a receptet!