Virslis kukoricasaláta
Lehet, hogy a szilveszteri buli után maradt még egy kis virsli és savanyú uborka. Ezeket remekül fel lehet használni ehhez a gyors salátához. Csupán néhány alapanyag és máris lehet falatozni ezt a könnyű finomságot.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 5-6 személyre:
6 db virsli
1 kg kukorica
30 dkg savanyú uborka
1 nagy lilahagyma
1 nagy pohár joghurt (375 g)
20 dkg majonéz
2 ek. mustár
2 ek. méz
só
A kukoricát bő sós vízben kifőzzük, majd félretesszük hűlni. Ebben a hidegben akár elég csak az udvarra kirakni.
Mialatt fő a zöldség, addig pucoljuk meg a lilahagymát, kockázzuk fel apróra, az uborkát szintén vágjuk fel kisebb darabokra, a virsliket pedig karikázzuk fel.
Keverjük össze hozzá az öntetet egy tálban, ami joghurtból, majonézből, mustárból és mézből áll. Ez az összeállítás a mi ízlésünk szerint van, de bátran változtassatok rajta, hisz nem vagyunk egyformák.
Végül egy nagy edényben forgassuk össze a kukoricát, uborkát, hagymát, virslit és locsoljuk meg az öntettel. Sózzuk meg enyhén és végül keverjük össze még egyszer a salátát.
Azonnal fogyaszthatjuk, de ha van egy kis időnk, akkor tegyük be a hűtőbe a kukoricasalátát 1 órácskára, hogy összeérjenek az ízek.
Így a maradékok sem vesznek kárba és jól jön a nagy lakmározások után egy kis könnyű finomság.