Kölcsönkért kovász





A konyhapolcon nálam nem csak finom alapanyagok, fűszerek sorakoznak, hanem sok-sok könyv is. Nem veszek meg bármit, nem a divat vezet. Keresem az értéket képviselő írásokat, a szemet gyönyörködtető fotókat, a használható recepteket vagy éppen az érdekes gasztroolvasmányokat.

Egy igazi csemegét hozok ma Nektek! Ez Gáll Tímea Kölcsönkért kovász című könyve.


A SZERZŐRŐL RÖVIDEN
Gáll Tímea és férje, Gáll Levente a csíkmadarasi Zsigmond Malom Panzió
tulajdonosai. Két gyermekükkel élnek Székelyföld eme csodálatos szegletén. Tímea gyógyszerész munkáját hagyta hátra a családi örökségértért. Férjével panziót alapítottak és Tímea mennyei főztjével és vendégszeretetével kápráztatja el a hozzájuk látogatókat. A nagyszülői Zsigmond malomban történt sok-sok szép emléket otthon gyűjtögette,írogatta a szerző és férje biztatására magánkiadásban elkészítette ezt a könyvet. A családdal már találkozhattatok a televízióban is. 



A KÖNYVRŐL

Az idén nehezen tudja felülmúlni ezt a könyvet bármi is nálam. Kedves családi történetek gyűjteménye és egy régi "kosztosfüzet" házassága ez a több, mint 220 oldalas, Ádám Gyula pazar fotóival megtűzdelt kötet.

Nem puszta szakácskönyv. Ha az ember egy-egy receptet kiválaszt, akkor biztosan végig is olvassa a hozzá kapcsolódó történetet.
Imádtam végiglapozni még olvasás nélkül is. Különleges hangulat kerített hatalmába. Sok-sok régi érzés tódult a szívembe. Emlékeztek Papusom bablevese című írásomra? Ezt az érzést éltem át számtalan alkalommal a sorokat olvasva. Majd Tündi barátnőmékre gondoltam és a felejthetetlen erdélyi nyarakra, azután a hájas tészta receptet olvasva a Dédimtől örökölt útravalóra...

Annyi szeretet bújik meg a sorok között. Néhány idős néni és bácsi betekintést enged a könyv lapjain keresztül az utókornak egy-egy hagyományos étel elkészítésébe. Tímea pedig élményeivel körítve megosztja most azokat velünk. Kicsit úgy érezzük mintha visszakapnánk a nagyszüleinket mi is! 

Külön tetszik a praktikus tájszavak és kifejezések gyűjteménye a könyv végén

Az ételek leírásai jól értelmezhetőek, nem kacifántosak, bárki elkészítheti őket. Már vannak kinézett receptek. Hétvégén előveszem a fagyasztóból a hájat és elkezdődik a sütögetés!
  Aki megvásárolja biztosan az első betűtől kezdve az utolsóig "felfalja" ezt a könyvet! 





BESZERZÉSRŐL

Egy kicsit kalandos volt elárulom. A Magyar Konyha legfrissebb számában olvastam a Kölcsönkért kovász című könyvről. Ekkor elhatároztam, hogy mindenképpen be szeretném szerezni ezt a kiadványt, így megkerestem a panzióhoz kapcsolódó elérhetőséget. Egyik nap írtam, majd a másik napon márt választ is kaptam Gáll Leventétől a beszerzési információkkal. Nagy örömömre Budapesten is kapható a szerző sógornőjének patikájában (ahol én is átvettem rögtön 3 darabot).
Most pedig megosztom azt a Facebook bejegyzést, melyet a panzió oldalán találtam a pontos átvételi helyekről!


A Te Patikád
1145 Budapest, Erzsébet királyné u. 30/b.
Nyitva:
Hétfőtől péntekig 8:00-tól 20:00 óráig
Szombaton és vasárnap 8-tól 13 óráig

Gàll Emese tel.0036306832308
email: atepatikad@upcmail.hu

Ha erre a címre leírja valaki, hogy hány darabot szeretne a könyvből rendelni, akkor a részleteket megbeszélve elpostázzák a kiadványt a kívánt címre!


Cédrus Könyvkereskedés
9400 Sopron, Bünker köz 2. (az evangélikus templom mellett)
Tel.: +36 99 315 305, +36 70 394 8005
e-mail: cedrusart@cedrusart.hu
facebook.com/cedrusart


Parti medve könyvesbolt és kávézó
2000 Szentendre Városház tér 4
Nyitvatartás: hétköznap 8:00-19:00, szombat 10:00-19:00, vasárnap: 10:00-15:00
tel: 06 20 2014639
Facebook.com/partimedve
email: partimedve@gmail.com
www.cerkabella.hu

Népszerű bejegyzések