Fogjunk pisztrángot a visegrádi pisztrángtelepen!


Az első saját fogású pisztrángom! 56 dkg nem is olyan rossz! :-)

Elárulom Nektek, hogy sok fajta halhoz volt már szerencsém, de pisztráng még nem akadt a horgomra. Ennek kiküszöbölésére Fecóm március 15-én reggel felvetette az ötletet, hogy vegyük az irányt Visegrád felé és nézzük meg a lehetőségeket!
Visegrádon az Apátkúti-völgyben találhatóak a pisztrángos tavak.
Az ide érkező emberek túrázhatnak a hegyekben, horgászhatnak pisztrángra, elfogyaszthatnak egy finom hal- vagy vadételt, játszhatnak a kicsik az igazán friss levegőn és még szabadtéri sütögetésre is van lehetőség. Kell ennél több?

Kocsival könnyen eljuthatunk az étteremig. Itt biztonságban leparkolhatunk és indulhat is a felfedezőkaland. Először a füvészkert táblát és az éttermet pillantjuk meg. 5 perc sétával meg is érkezünk a takaros pisztrángban bővelkedő tavakhoz. 
1982-ben készültek ezek a dán típusú mesterséges tavak, melyek először 1990-ig üzemeltek. Majd hosszú elfeledettség után 2010-ben a Koncz család által 15 000 db pisztráng betelepítését kezdeményezték. 

A tóhoz odaérve szép kis tumultust láttunk a parton. Kicsit szkeptikus voltam, hogy fogunk-e valamit egyáltalán. Utólag kiderült, hogy kár volt aggódni. Bőséges halállománnyal rendelkeznek ezek a vizek.
A horgászat feltételeit megosztom Veletek. Bárki botot ragadhat és próbára teheti a szerencséjét. Gyerekekkel igazi élmény! A feltétele csupán egy 500 Ft-os bérleti díj, amiért egy spiccbot, egy doboz csontit és egy vödröt kapunk a kifogott halaknak. Viszont, amit megfog az ember, azt meg is kell vennie. A pisztráng ára 1900 Ft/kg. Nagyon készségesek a tóra vigyázó fiúk. Bezacskózzák, lemérik a halakat. Ha pedig szeretnénk elfogyasztani azokat, akkor csak jelezzük előre a fizetéskor és szépen felsétálhatunk a frissen fogott pisztrángunkkal az Ördögmalom étterembe, ahol el is készítik az uszonyosokat.  Ha pedig sikertelen volt a horgászat, akkor csak 500 Ft-ba került ez a szabadtéri, jó levegőn töltött néhány izgalmas óra. 

Megsúgom, hogy viheti mindenki a saját botját és csaliját is a megadott helyi szabályokat figyelembe véve. A pergető szettel és mini körforgós villantókkal érkezők igen sikeresek. Ők akár már vállalhatnának egy kis bérfogást is!:-)

 



Ha már kipecáztuk magunkat és szeretnék egy jó hal- és vadételt enni, akkor irány az Ördögmalom étterem. Aki szeretne füstölt vagy éppen konyhakész, tisztított pisztrángot vásárolni, az az étteremben megteheti! Nem is kell horgászni annak, aki kicsit kényelmesebb vagy ha éppen rosszra fordul az idő!







Végül jöjjenek az elérhetőségek:
Budapesttől 45 km-re a visegrádi erdő szívében található ez a csodálatos hely! Látogassatok ki ide, amikor tehetitek. Lassan a természet is ébredezik téli álmából, így szép zöld környezet vár már mindenkit. 
A jövőben biztosan nem veszek többet boltban pisztrángot. Kicsit olcsóbban, pazar körülmények között horgászok egyet és büszkén készítem el ezeket az egészséges, saját fogású halakat!

Visegrádra beérve,a révállomásnál a fellegvár felé kell kanyarodni és a jobb oldalon található Patak Park Hotel után az első lehetőségnél kell jobbra fordulni. Itt  egy erdei út következik, amin egy kilométert haladva elérnek a Telgárthy réthez. A rét végéig lehet autóval behajtani. A rét mellet egy nagy ingyenes parkolót találnak. Gyalogosan tovább haladva az úton,200 méterre jobbra lesznek a tavak. GPS koordináták:47.77050 É ; 18.98298 K




Népszerű bejegyzések