"Hétköznapi meglepi" meggyes kuglóf
Elérkeztünk az utolsó édességhez. Egy nagyon finom kuglóf receptet hozok ma. Puha, nem száraz, egyszerűen ízletes ez a sütemény. Természetesen mindenki saját ízlésére alakíthatja ezt a desszertet is! Egy csésze tea tökéletesen passzol hozzá. Igazi "beszélgetős", teázós csemege.
Elő- és elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 6 főre:
- 200 g kristálycukor
- 110 g Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
- 160 g liszt
- 2 tojás
- 1 ek. sütőpor
- 5 ek. tejföl
- csipet só
- 1 kk. vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 20-30 szem meggy
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Konyhai robotgépben keverjük krémmé a cukrot a Vaníliaízű sütőmargarinnal. Közben egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
- Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a vaníliakivonatot, a csipet sót, majd végül lazítsuk a tésztát a tejföllel.
- Kevés sütőmargarinnal kenjünk ki egy kis kuglóf formát, hintsük be liszttel, majd ütögessük le róla a felesleget.
- Öntsük a sűrű tésztát a formába 2 adagban, közben hintsük be a papírtörlőn alaposan leszárított meggyel.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Ha ennél kevesebb ideig szeretnénk sütni, válasszunk hozzá lapos formát a kuglóf forma helyett.
- Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiborítjuk a formából!
TIPP:
Meggy helyett tehetünk bele csokoládét, vagy akár banán darabokat is.Ha mirelit meggyet használunk fontos, hogy felolvasszuk és leszárítsuk előtte, mert különben könnyen eláztatja a sütinket.
Ha van időnk, öntsük le a kuglófot olvasztott csokoládéval.
Eredeti recept: http://www.venusz.hu