2017. április 10., hétfő

Mandulás pisztráng egy kicsit másképp


A klasszikus mandulás pisztrángot mindenki ismeri és a legtöbben szeretik. Én most egy kicsit másképpen készítettem ezt az ételt, de bevallom nem bántam meg. Bocsánat a fotó minőségéért, az íz viszont mindenkit kárpótol. 

Elkészítési idő: 
Hozzávalók 2 személyre:

2 db 25 dkg-os pisztráng 
6 gerezd fokhagyma
10 dkg darabos mandula liszt
10 dkg vaj

bors
tálaláshoz citrom és aprított medvehagyma vagy petrezselyem

A konyhakész pisztrángokat vékonyan megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával kívül és belül alaposan bedörzsöljük.Végül egy kicsit darabos mandulalisztben megforgatjuk a pisztrángokat. 

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a pisztrángokat oldalanként 4-5 percig sütjük. 

Tálaláskor frissen aprított medvehagymával szórtam meg a halakat és egy kis citromot kínáltam mellé. 

Gyors, egyszerű és egészséges vacsora készülhet ezekből a sokak által kedvelt halakból! Próbáljátok ki ti is!