2017. május 1., hétfő

Baconbe tekert spárga


A világ egyik legegyszerűbb köretét osztom meg Veletek! Egy kis spárga, némi bacon egy kis sütögetés és már kész is van. Húsok mellé, de még magában is tökéletes.

Hozzávalók: 
50 dkg zöld spárga
25 dkg bacon

Először is a spárgát kell előkészíteni. A zöld spárgát nem kell hámozni, de a szár alsó, öreg részét le kell törni. Az alsó harmadánál egyszerűen elpattan a szár a friss és régi keményebb résznél. 
Ezt azért szükséges minden spárgánál megtenni, mert különben sütés után fás, kemény részeket fogunk rágcsálni.

Az előkészítés után már nincs más tennivaló, csak be kell tekernünk 2-3 db spárgát egymás mellé rakva. Függ a spárga vastagságától, hogy hány darabot tegyünk mellé.

Egy forró serpenyőben oldalanként csupán 2-3 percig sütjük a zöldségeket. Nincs szükség külön ízesítésre, mert a bacon gondoskodik erről sülés közben. 

Kínáljunk mellé bátran Julia Child féle hollandi mártást!