Sajttal, kapros túróval és darált hússal töltött rántott cukkini




Még mindig dübörög a cukkini szezon. Gyönyörű nagy darabokat kaptunk Márti nővéremtől. Töltöttem, főzeléket főztem belőle és most rántottam. De nem a hagyományos módon, hanem egy kis csavarral több ízesítésben. Tartsatok velem és készítsétek el ti is ezeket a változatokat! 

Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2-3 személyre

1 kg nagy cukkini 
20 dkg darált hús
20 dk tehéntúró
20 dkg sajt
kapor
kakukkfű
őrölt fekete bors


Panírozáshoz: 2 ek. szezámmag 
20 dkg zsemlemorzsa
20 dkg liszt
6 db tojás
étolaj a sütéshez

A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges. Ha nem túl öreg (belemegy a körmünk könnyen a hájába, akkor nem kell hámozni.

 
Vegyünk elő egy pogácsaszaggatót. Akkora legyen amekkorával a magokat könnyen el tudjuk távolítani, de még megmarad a zöldség húsa.  







A darált húst összekeverjük sóval, őrölt fekete borssal és kakukkfűvel ízlés szerint. A túrót pedig sóval és kaporral ízesítjük. 
A sajtszeletekből pedig a pogácsaszaggatóval pontosan akkor a szeleteket vágunk, amekkorát az előbb a cukkini közepéből kivágtunk. Ha mégis valamiért mozogna a lyukban a sajt, akkor "ékeljük ki" egy kis nyesedéksajttal.





Végül a panírozás marad hátra. A szokásos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasba forgatjuk egyszer a szeleteket. Fontos, hogy a zsemlemorzsához 2 ek. szezámmagot is adtam. Opcionális, tehát nem kötelező, de így még egy kis plusz ízt vihetünk ebbe a finomságba. 

Bő forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket. Papírtörlőre szedjük ki, hogy igya fel a lecsepegő olajat. Melegen vagy hidegen egy kis salátával kiegészítve remek nyári fogás. 
Nekem azért tetszik, mert egy átlagos rántott cukkiniből változatos ízvilágú finomság készíthető. Nagyon szeretem. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és töltsétek meg számotokra tetsző finomságokkal a karikákat. 

TIPP:
Használjatok ehhez a recepthez tököt vagy sütőtököt bátran! Töltelék lehet még gombapép, májas köleses-zöldséges, velős, Legyetek kreatívak bátran! Az örömfőzés nem egy kőbe vésett szabályrendszer, hanem önfeledt alkotás! :-)

Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések