Az ország tortája 2017




A 2017-es év ország tortája címet a Balatoni habos mogyoró torta nyerte el a budapesti Horváth Cukrászda (Újpest) kivitelezésében. Helyben kóstolhattuk meg végre az ország tortáját. 

A tortáról röviden: Mogyorós habtészta, mogyorós streuzel betét, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos tejcsokis mogyorós áthúzóval bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használnak.
Egy kisebb szelet ára 750 Ft. Számomra egy egyszerű és finom, mogyorótorta. Lehet, hogy elfogult vagyok, de nálam nem taszította le a trónról a veresi szilvagombóc tortát. Még mindig ez maradt a kedvencem.

A cukormentes változat pedig a Pöttyös Panni nevet viseli, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda álmodott meg!
A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.
Alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. 


A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett idén.


Cím:
1042 Budapest, Petőfi u. 35.

Nyitva tartás:
nyári időszámításkor 10-20-ig
téli időszámításkor 10-19-ig

Népszerű bejegyzések