Szarvashúsos - vargányás rakott tészta


A legtöbben valami frenetikus, sok-sok munkával járó menüt álmodunk meg az év legszebb ünnepére. De ki mondta, hogy csak izzadtsággal járó, hosszú főzéssel töltött órákkal lehet hasonlóan különlegeset és ízleteset készíteni? Ha valakinek van vadász ismerőse, akkor egyszerű a szarvashús beszerzése, de ha erre nincs lehetőség, akkor irány a METRO és ott kb. 1900 Ft/kg áron kaphattok pörkölthúst. 

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók kb. 5-6 személyre

1 kg darált szarvashús
25 dkg vargánya
50 dkg medvehagymás orsó tészta 
20 dkg füstölt sajt
4 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
2 dl vörösbor
6 ek. worchester szósz
500 g paradicsompüré 

őrölt fekete bors
1/4 tk. őrölt babérlevél
6 ek. olívaolaj

- A szarvashúst a felkockázott vargányával együtt egy nagy serpenyőben 3. ek. olívaolajon megpirítjuk. 

- Őrölt fekete borssal, sóval és őrölt babérlevéllel ízesítjük a húst ízlés szerint (az én esetemben 1 tk. őrölt fekete bors, 2 tk. só, 1/4 tk. őrölt babérlevél volt). Alaposan összekeverjük!

- Továbbá 6 ek. worchester szószt, 2 dl vörösbort, 1 ág rozmaringot, 4 gerezd zúzott fokhagymát és 500 g paradicsompürét adunk az előbbiekhez. Összerotyogtatjuk az egészet gyakori kevergetés mellett kb. 10. perc alatt. Ha elkészül, akkor félrerakjuk, a rozmaring ágat kivesszük belőle. 

- Amikor a húst elkezdjük pirítani, akkor vele egy időben felrakunk 5 liter vizet forrni és amikor lobog már a víz, akkor hozzáadjuk az 50 dkg medvehagymás orsótésztát és 10 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, majd lecsepegtetjük. 

- A tésztát összeforgatjuk a hússal és egy kiolajozott tűzálló tepsibe öntjük az egészet. 20 dkg. reszelt füstölt sajttal megszórjuk a tepsi tartalmát és 30 perc alatt 200 °C-on megsütjük a rakott tésztát. Melegen tálaljuk!


További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/




                FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések