Toboz süti


Az ünnepi desszertek sorába pontosan belefér ez a desszert. Készíthetitek a jó öreg kókuszgolyó  alapanyagából is, de egy picit karácsonyira is vehetitek a figurát. 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz (függ a kúp méretétől) : 
Elkészítési idő: 25 perc

25 dkg darált háztartási keksz 10 dkg porcukor 15 dkg vaj/margarin 3 dkg jó minőségű kakaó
1 ek. méz 2 ek. rum 5 ek. tej 5 ek. kávé 1/2 tk. mézeskalács fűszerkeverék vagy csak fahéj 

Díszítéshez 
10 dkg fahéjas gabonapehely és 10 dkg csokoládés gabonapehely
porcukor a szóráshoz

A darált háztartási kekszből, porcukorból, puha vajból, mézből kakaóból, rumból, tejből és kávéból egy kevés mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítve jól formázható, gyurma állagú tésztát készítünk. Ha túl puha, lágy a tészta, akkor adjunk még hozzá darált kekszet vagy porcukrot. Ha túl kemény és nem áll össze, akkor pedig tejjel vagy kávéval gyarapítsuk. 

Következő lépésben a tésztából egyenlő darabokat letépve kúp alakú formákat készítünk és alulról fölfelé haladva gabonapelyheket nyomkodunk a tészta oldalába. Ha világosabb tobozt szeretnétek, akkor fahéjas változatot használjatok, ha pedig sötétebbet, akkor kakaósat. Az Auchan kínálatában kimérős változatban is találtok gabonapelyheket, hogyha éppen otthon nincs és nem szoktatok ilyesmit vásárolni. 

Végül egy kevés porcukorral meghintjük a tobozokat (mintha egy kis hó hullott volna rájuk) és tányérra sorakoztatjuk a sütiket, akár ilyen kis papírkapszlikba ültetve.



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések