Hideg karalábé krémleves
Zsenge, ropogós és az év bármely szakában megtalálható a standokon a karalábé. Igen kevés kalóriát tartalmaz ez a zöldség, emellett annál több vitamint. Most egy selymes krémlevest ajánlok figyelmetekbe. Egyszerű, olcsó és finom. Próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zsenge karalábé
10 dkg sárgarépa
10 dkg burgonya
15 dkg vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
2 dl tejszín
1,5 liter víz
1 tk. őrölt fekete bors
2 tk. só
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
4 evőkanál olívaolajon néhány perc alatt kicsit megpároljuk a karalábét, sárgarépát, burgonyát és vöröshagymát.
Ezután sózzuk és borsozzuk fentieket, majd felöntjük 1,5 liter vízzel majd, 45 percig közepes lángon főzzük.
Mikor már megpuhultak a zöldségek egy botmixerrel összeturmixoljuk a lével együtt. Ekkor adjuk csak hozzá a tejszínt.
Ezután hűtőbe tesszük a krémlevest.
Hidegen tálaljuk! Aprított zöldfűszerrel vagy sajttal kínáljuk!
Jó étvágyat!