Kukoricás cukkinifőzelék sok kaporral


Igazi nyári finomság sok-sok kaporral! Tudom, hogy a fotó nem a legbizalomgerjesztőbb, de az íze mennyei. Egy kis kakukkfüves csirkecomb pedig jól passzol hozzá! Hidegen még finomabb! Két sűrítési módot is megosztok veletek, így mindenki eldöntheti, hogy melyik fér bele az étrendjébe!

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg cukkini
40 dkg csemegekukorica
1 nagy csokor kapor (2 ek. aprítva)
1 liter tej
1 ek. só
3 ek. liszt (opcionális)

A cukkinit megmossuk és ha túl nagyok a magok benne, akkor azokat kikaparjuk. Ha még zsenge példányra tettünk szert, akkor csak egyszerűen a zöldség végeinek levágása után lereszeljük. 
 
Egy 5 literes lábasba tesszük a lereszelt cukkinit, megszórjuk 1 ek. sóval. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felöntjük a tejjel. 

Így főzzük közepes lángon 25 percig. Ekkor hozzáadjuk a kukoricát és további 10 percig főzzük az egészet. A kukoricát azért adtam hozzá később, mert nem szerettem volna ha szétfő. 

Végül a sűrítés marad. Ha nem szeretnénk lisztet használni, akkor vegyük ki a főzelék felét és turmixoljuk le, majd keverjük össze a másik darabosabb felével. Nem lesz annyira sűrű.

Ha pedig liszttel szeretnénk sűríteni a cukkinit, akkor külön tálkában 3 ek. lisztet keverjünk simára a főzelékből kivett tejes lével(kb. 2-3 merőkanál), majd ezt adjuk hozzá a fazekunk teljes tartalmához. Rotyogtassuk össze a főzeléket folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik (kb. 5 perc).
Utólag ízesítsük még sóval, ha szükséges, de ez már ízlés dolga. 

Nálunk hűtve jobban fogy, mint melegen ebben a kánikulában! Próbáljátok ki így is! :-) 


Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések