Libacomb birsalmával vörösborban sütve


Egy egész liba esett áldozatul Márton napi tevékenykedéseimnek. Valljuk be, hogy egy két fős háztartásban ez gigantikus mennyiség, így szépen alkatrészeire szedtük és egy része a fagyasztóban végezte, a másik pedig a pocakunkban. 

Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: 1,5 óra

2 db egész libacomb
2 db birsalma
2 dl vörösbor
3 ek. méz
4  ág friss majoránna vagy szárítottból 1/2 ek.
őrölt fekete bors


- A combokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk a pihéktől. Sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló sütőedénybe tesszük ezeket.

- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem. 

- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).

- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé. 



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/





Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések