Libacomb birsalmával vörösborban sütve
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: 1,5 óra
Elkészítési idő: 1,5 óra
2 db egész libacomb
2 db birsalma
2 dl vörösbor
3 ek. méz
4 ág friss majoránna vagy szárítottból 1/2 ek.
só
- A combokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk a pihéktől. Sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló sütőedénybe tesszük ezeket.
- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.
- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).
- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.
- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.
- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).
- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!