2014. április 11., péntek

Átmeneti saláta


Sokan biztos most összeráncolták a szemöldöküket, hogy mit is akarok ezzel a címmel mondani. De rögtön megértitek. A káposzta és az alma még múlt évi termés, a retek, újhagyma, zsenge sárgarépa már idei szerzemény. 

Elkészítés: Kb. 15 perc

Hozzávalók: 
50 dkg káposzta
20 dkg sárgarépa
10 dkg retek
2 szál újhagyma
2 db zöldalma
4 dl joghurt
1 ek. méz
3 ek. citromlé 

  • A káposztát finomra gyaluljuk. Ropogós legyen, de ne vékony szálakból álljon. 
  • A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 
  • Az almát kimagozzuk és felkockázzuk. 
  • A retket és a újhagymát felkarikázzuk.
  • Az összes felaprított zöldséget és gyümölcsöt egy tálba öntjük. 
  • Öntetet készítünk. A joghurtot mézzel és citromlével simára keverjük, majd a salátára öntjük és összeforgatjuk. 

TIPP: Én az alma édeskés ízét nagyon szeretem a salátában. Ezt semmiképpen se hagyja ki senki. A salátát ehetjük magában, tehetjük szendvicsbe vagy kínálhatjuk könnyű húsokkal, akár csirkemellel.